Ga naar hoofdinhoud

Online voertuigregister nu geopend

Op het NIWO-ondernemersloket is op 11 mei 2022 het online voertuigregister geopend. Dat betekent dat alle transportbedrijven met een Eurovergunning hun voertuigen en aantal chauffeurs kunnen gaan registreren. Vervoerders kunnen voertuigen handmatig per kenteken of via het importeren van een csv-bestand registreren.

Deze registratie is nodig vanwege nieuwe Europese regels uit het mobiliteitspakket. Doel is om fraude tegen te gaan. Tegenover elk uitgegeven Eurovergunningbewijs moet een voertuig staan. Daarnaast moeten er voldoende chauffeurs werkzaam zijn bij de onderneming.

Op het gebied van voertuigregistratie hebben de nieuwe regels nog geen kracht van wet. Daarom is het invullen van het voertuigregister op dit moment nog niet verplicht. Deze verplichting gaat er wel komen. Het niet invullen van het voertuigenregister kan dan grote gevolgen hebben, zoals intrekking van de Eurovergunning. De NIWO adviseert om het online voertuigregister uiterlijk in de loop van de zomer te gaan gebruiken. Zo doet men alvast ervaring op en is men klaar wanneer de regels in werking treden. De voertuiggegevens hoeven dan alleen nog maar up-to-date te worden gehouden.

Inloggen in het online voertuigregister kan hier

Om toegang te krijgen tot uw gegevens logt u in met eHerkenning, niveau 3 of hoger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer