Ook nog eens vijf Talson megatrailers voor Nico Mooij • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Ook nog eens vijf Talson megatrailers voor Nico Mooij

“Met een standaard oplegger vervoer ik maximaal 33 europallets, met deze Talson kan ik 66 europallets (of 52 blokpallets) tegelijk vervoeren. Dat betekent dat ik mijn kostprijs per getransporteerde pallet bijna halveer. We hebben hiermee veel succes in de markt.” Nico Mooij van Mooij Forwarding & Logistics uit Milsbeek is enthousiast over de vijf Talson TGG Mega-opleggers die hij onlangs in gebruik heeft genomen. Eerder deze week werd bekend dat Nico Mooij ook 25 nieuwe Scania’s met V9-motor heeft gekocht.

De trailers hebben een inwendige hoogte van 2970 mm over de gehele lengte en zijn uitgerust met het Talfix systeem: 3 mm dikke platen van geanodiseerd aluminium met ophanggaten over de gehele hoogte en lengte, aan beide zijwanden.

Met behulp van uitschuifbare draagbalken creëert Mooij in enkele minuten een tweede laadvloer op elke gewenste hoogte en voor elk formaat goederen. De balken wegen ongeveer 9 kg en zijn gemakkelijk hanteerbaar. Als ze niet in gebruik zijn, kunnen ze veilig en compact bij het kopschot worden ‘geparkeerd’. De balken zijn ook geschikt voor ladingzekering. Laden en lossen gaan met een stapelaar.

Het Talfix-systeem is in de jaren-80 ontwikkeld als ophangsysteem voor hangend-confectievervoer. Het multifunctionele, gepatenteerde Talfix-systeem met 10.000 gaten maakt het mogelijk om verschillende typen lading in één oplegger te laden. Dankzij continue ontwikkeling maakt het Talfix-systeem behalve hangend-confectietransport, nu ook dubbele-laadvloerconstructies en extra ladingzekering mogelijk, gebruik makend van universeel verkrijgbare draagbalken. Het multifunctionele gebruik van de oplegger verhoogt de transportefficiency.

De Talson TGG Mega heeft een zelfdragende aluminium carrosserie. Een uiterst sterke constructie waarbij het chassis ontbreekt en de vloer is geïntegreerd met hulpframes voor kingpin, steunpoten en achterassen. Het voertuig is luchtgeveerd en heeft negentons BPW-assen voorzien van 19,5 inch velgen en banden in de maat 445/50 R19,5.

Mooij is al acht jaar klant van Talson en zeer tevreden over de kwaliteit. “Wij gebruiken dit dubbele-laadvloerconcept in ons Eurpoese transportnetwerk. Wij rijden allerlei volumegoederen, van blikjes tot ziekenhuisbedden en pallets met onder andere automotive producten. Pallets met euroformaat of andere formaten. Met het Talfix-systeem kan het allemaal.“

Technische gegevens:

  • Talson TGG Mega. Geproduceerd met een speciaal aluminium ontwerp. De bouwwijze garandeert een langere levensduur. De modulaire opbouw garandeert snel onderhoud en reparatie.
  • Zelfdragende aluminium carrosserie. Zwanehalsframe met kingpin en steunpoten aan de voorzijde. Hulpframe met drie starre BPW assen (9 tons) aan de achterzijde. 19,5 inch wielen.
  • Koppelhoogte 950 mm.
  • Vlakke laadvloer. Inwendige hoogte 2970 mm, laadlengte 13600 mm.
  • Voorzien van Talfix zijwanden met inhaakgaten over de volle hoogte en lengte.
  • Code XL lading certificaat
  • 2 x 13 sjorogen in de vloer voor extra vastzetmogelijkheden
  • Gvw 39000 kg, waarvan 27000 kg op de assen en 12000 kg op de schotel.
  • Eigen gewicht 7990 kg.

Eén reactie op “Ook nog eens vijf Talson megatrailers voor Nico Mooij

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer