Plus zet tweede e-truck op de weg voor VSDV • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Plus zet tweede e-truck op de weg voor VSDV

Supermarktketen Plus heeft een tweede elektrische vrachtwagen in gebruik genomen. De volledig elektrische Renault D wide ZE bakwagen bevoorraadt winkels rondom het distributiecentrum in het Limburgse Ittervoort. Vervoerder VSDV gaat de Renault rijden voor Plus.

Plus investeert actief in een schoner en groener logistiek proces. Met de introductie van de volledig elektrische bakwagen zet Plus naar eigen zeggen een belangrijke stap in het terugdringen van de CO2 uitstoot. In mei 2021 had Plus in samenwerking met Breytner een primeur toen het de eerste zware elektrische 50 ton trekker-oplegger combinatie op de Nederlandse weg bracht. Deze vrachtwagen bevoorraadt winkels in de regio Rotterdam, vanuit het distributiecentrum in Hendrik-Ido-Ambacht. Dit leverde in 2021 al een CO2-reductie op van 49.000 kg.

Emissievrije zones voor goederenvervoer

Vanaf 2025 worden in diverse Nederlandse binnensteden de eerste zero-emissiezones voor goederenvervoer ingesteld. Patrick van Vugt, Manager Transport bij Plus: “Uiterlijk dan moeten wij er klaar voor zijn om onze supermarkten in die gebieden emissievrij te bevoorraden. Maar als verantwoorde supermarkt komen we bij Plus liever in actie voor de deadline. Het is een complex traject dat om zorgvuldige voorbereiding vraagt. In theorie heeft een elektrische bakwagen een bepaalde actieradius. Met deze eerste wagens onderzoekt Plus in de praktijk of die actieradius bijvoorbeeld ook met een hoge beladingsgraad nog steeds haalbaar is. Op basis van deze ervaringen vormen we een verdere visie en onderzoeken we de mogelijkheden om onze vloot stap voor stap steeds verder te vergroenen.”

Plus besteedt haar transport volledig uit aan verschillende logistieke dienstverleners. Deze bakwagen is mede mogelijk gemaakt door transporteur Van Straalen de Vries (VSDV) en gaat exclusief rijden voor Plus. Vanaf afgelopen maandag 27 december bevoorraadt de Renault D wide ZE bakwagen meerdere winkels in een straal van circa 200 kilometer rondom Ittervoort. Van Straalen de Vries: “Groen doe je samen, we zijn dan ook trots op onze samenwerking met Plus om samen ervaringen op te doen met elektrificatie.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer