Primafrio pakt uit met 15 elektrische Volvo’s FH • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Primafrio pakt uit met 15 elektrische Volvo’s FH

De Spaanse koelvervoerder Primafrio heeft haar wagenpark uitgebreid met maar liefst 15 Volvo’s FH Electric. De elektrische Volvo’s worden door Primafrio ingezet om fruit en groenten op te halen bij productielocaties in de regio Murcia. Vervolgens zullen de producten door de Grupo Primafrio-vloot worden gedistribueerd naar EDEKA-supermarkten in Duitsland.

Het regionale transport in Murcia wordt dankzij deze vrachtwagens 100 procent elektrisch, wat zal bijdragen aan het verminderen van de CO2 -uitstoot in de logistieke keten.  De nieuwe trucks bevorderen ook het welzijn en de veiligheid van zijn chauffeurs, naast minder vervuilen, stiller zijn en hun werkomstandigheden verbeteren.

Het hoofdkantoor van Grupo Primafrio, gevestigd in Alhama de Murcia, heeft 10 superchargers (snelladen) geleverd door Power Electronics. De 15 elektrische Volvo FH-trekkers zijn de eerste exemplaren die in Spanje arriveren. Ze zijn voorzien van een onderhouds- en reparatiecontract, wagenparkbeheer, via een complete oplossing van Volvo Financial Services, speciaal voor de transformatie naar elektromobiliteit.

José Esteban Conesa, voorzitter van Grupo Primafrio: “We zetten ons in voor duurzame mobiliteit en passen ons altijd aan aan de behoeften van onze klanten. We ontwikkelen tal van initiatieven om de energie-efficiëntie te verbeteren en de vervuilende en broeikasgasemissies te verminderen. Daarom zijn we, aangezien Volvo een pionier is op het gebied van elektrische oplossingen, heel blij dat we hun trucks weer in ons wagenpark kunnen opnemen.” Evenzo heeft Conesa benadrukt dat “we in samenwerking met EDEKA een gezamenlijk project hebben ontwikkeld waarmee we waarde kunnen toevoegen aan de toeleveringsketen, door ons in te zetten voor duurzamere energiebronnen die de uitstoot van onze activiteiten verminderen.”

Algemeen directeur Giovanni Bruno van Volvo Trucks: “De levering van deze 15 elektrische FH’s aan Grupo Primafrio om de supermarkten van zijn Europese klanten te bevoorraden markeert een tijdperk in het transport van zware goederen in ons land en laat zien dat productiviteit, prestaties en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan.” Bovendien wijst Nuria Álvarez, de Electromobility Manager van het merk, erop: “We gaan stevig hand in hand met onze klanten en partners op weg naar decarbonisatie, en de opstart van deze 100% elektrische vrachtwagens is een mooie weerspiegeling van de vooruitgang die we samen maken. We zijn blij om bij te dragen aan het emissievrij maken van een deel van de logistieke keten en het versnellen van de transitie naar elektrisch rijden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer