Quintet nieuwe DAF’s XG voor Albert Keijzer • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Quintet nieuwe DAF’s XG voor Albert Keijzer

Transportbedrijf Albert Keijzer heeft een order voor vijf nieuwe DAF’s XG geplaatst bij Truckland. De eerste leverde de bedrijfswagenspecialist eind oktober en begin november volgde nummer twee. Vroeg in 2023 staat de rest op het programma. Twee trucks zijn geschikt voor ADR-transport (vervoer van gevaarlijke stoffen); de rest voor regulier vervoer.

Vanwege de aard van het (bulk)transport dat Albert Keijzer verzorgt – tankopleggers gevuld met suiker en cacao – speelt gewicht altijd een grote rol in de configuratie van het voertuig. Gewicht besparen kan door te kiezen voor een kleinere cabine, maar dat zag directeur Rob de Visser nu niet zitten. “In het verleden kozen wij voor de CF met kleinere cabine vanwege het gewicht. Met de lichtere, nieuwe XG kunnen we weer kiezen voor een grotere cabine. Dat vinden we belangrijk. De cabine is niet alleen de werkplek van onze chauffeurs, maar ook de plaats waar ze ontspannen en slapen, want ze zijn vaak de hele week van huis. Onder meer hiermee willen we uiting geven aan goed werkgeverschap.”

Ron Tervoort (l) van Truckland overhandigt de sleutels van de nieuwe DAF XG aan Rob de Visser van Albert Keijzer.

De cabines van de nieuwe XG’s hebben een vlakke vloer, een royaal bed van tachtig centimeter breed, extra comfortabele matras en een luxe entertainmentsysteem. Ook de buitenzijde is compleet uitgerust en veiligheid is prominent aanwezig. Bijvoorbeeld met het DAF Digital Vision System (DVS). Dankzij camera spiegels die hoog op de cabine zijn gemonteerd, hebben de chauffeurs onder alle weersomstandigheden optimaal zicht. Kortom: het model zit bomvol innovatie.

Het bijzondere aan de nieuwe generatie DAF XG is de gewichtsbesparing, zegt Ron Tervoort, die zich als salesmanager van Truckland bezighoudt met zware bedrijfswagens. “DAF heeft het vorige model doorontwikkeld en alle onderdelen tegen het licht gehouden, met het oog op gewichtsbesparing. Daarbij hebben we bij de configuratie van de nieuwe DAF XG voor Albert Keijzer extra gelet op het gewicht door het toepassen van aluminium velgen en aluminium luchtketels”. “Albert Keijzers wagenparkbeheerder Jos Baltes en ik zijn samen tot een configuratie gekomen en deze vijf XG’s zijn het resultaat. Ondanks de grotere cabine zijn ze lichter; het eigen gewicht is slechts 7.380 kilo. Mede daardoor is de nieuwe XG ook flink zuiniger. Albert Keijzer beschikt binnenkort, naast de bestaande vloot van 140 trekkende eenheden, ook over vijf prachtige, innovatieve trucks. Alle moderne snufjes zitten erop. Echte paradepaardjes waarmee het bedrijf uitstekend voor de dag komt.”

Eén reactie op “Quintet nieuwe DAF’s XG voor Albert Keijzer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer