Recordbestelling voor Volvo: 1000 elektrische trucks • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Recordbestelling voor Volvo: 1000 elektrische trucks

Volvo Trucks heeft een intentieverklaring getekend om tussen nu en 2030 1.000 elektrische trucks te verkopen aan Holcim, een van ’s werelds grootste aanbieders van bouwoplossingen. De deal is de grootste order tot nu toe voor elektrische trucks van Volvo en de eerste 130 trucks zullen in 2023 en 2024 worden geleverd.

Beide bedrijven zijn stichtende leden van de First Movers Coalition (FMC), een coalitie van bedrijven die hun koopkracht gebruiken om vroege markten te creëren voor innovatieve schone technologieën. De overeenkomst maakt deel uit van een breder partnerschap tussen Holcim en Volvo Group om tussen nu en 2030 1000 elektrische trucks in te zetten bij alle activiteiten van Holcim in Europa. Door dieselvrachtwagens te vervangen door elektrische zal de CO2-uitstoot van het wegvervoer met 50 procent per jaar dalen.

De eerste 130 zware elektrische Volvo FH- en Volvo FM-trucks zullen in het vierde kwartaal van 2023 en in de loop van 2024 worden geleverd op markten als Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

Martin Lundstedt (links) en Jan Jenisch

“Langdurige samenwerking en een sterk engagement om echt een verschil te maken zijn essentieel om grote CO2-reducties te realiseren. Ik ben erg trots op het partnerschap dat we met Holcim hebben ontwikkeld en op de resultaten die we samen bereiken”, zegt Martin Lundstedt, President & CEO Volvo Group.

“De transitie naar nulemissie vereist diepgaande samenwerking in alle ketens. Wij zijn verheugd dat wij met Volvo samenwerken om de logistiek van onze Europese activiteiten koolstofvrij te maken door middel van elektrische vloten. Dit bevordert onze doelstelling om in 2030 30 procent zware vrachtwagens zonder uitstoot te hebben”, zegt Jan Jenisch, voorzitter en CEO van Holcim.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer