Ga naar hoofdinhoud

Reijnders schaalt op met Renault Trucks T High

Reijnders breidt het aandeel Renault-trucks in zijn vloot uit. Het handels- en transportbedrijf uit Boxtel heeft drie Renault Trucks T High 520-trekkers in gebruik genomen voor het transport van koolstofhoudende kolenproducten. De voorkeur van de chauffeurs en het gunstige verbruik zijn belangrijke redenen om te kiezen voor de Renault Trucks T High. De nieuwe voertuigen zijn geleverd door Renault Trucks-dealer BAS Truck Center.

Reijnders is gespecialiseerd in handel, veredeling, op- en overslag en transport van koolstofhoudende kolenproducten. “Koolstof is een essentieel onderdeel bij de productie van staal”, zegt Gert-Jan Reijnders, directeur-eigenaar van Reijnders. “De producten die wij verhandelen worden in allerlei producten gebruikt, van onderdelen voor auto’s tot staalconstructies voor woningen en bedrijfsgebouwen. Wij doen alles in eigen beheer: van inkoop, productie, opslag, veredeling, verkoop tot transport en levering naar onze klanten. Ook doen we het transport van onze leveranciers naar onze productieplaatsen. Hierdoor zijn wij in staat om elk product met de juiste specificatie just-in-time bij onze klanten af te leveren.”

Voorkeur van de chauffeur geeft de doorslag

Reijnders verhandelt vanuit zijn hoofdvestiging in Boxtel en op- en overslagterrein in Schiedam producten wereldwijd. Binnen een straal van zo’n 700 kilometer in Europa voert Reijnders het transport uit met 20 eigen trucks en 5 tot 7 charters, waaronder nu drie Renault Trucks T High 520-trekkers. “Al zo’n 19 jaar hebben wij een Renault-truck in de vloot. We zijn begonnen met een Renault Magnum en na Renault Premiums en een Renault Trucks T hebben we nu voor het eerst gekozen voor de T High. We hebben goede ervaringen met Renault-trucks: de trucks zijn betrouwbaar en hebben weinig onderhoud nodig. Maar de belangrijkste reden om nu drie Renault Trucks T High-trekkers in gebruik te nemen, is omdat we chauffeurs hebben die graag met Renault-trucks willen rijden. De stem van de chauffeur weegt zwaar mee want we vinden het belangrijk dat chauffeurs het naar hun zin hebben.”

Rudi Klaumunzner is een van de chauffeurs van Reijnders die met een nieuwe Renault Trucks T High rijden. Net als zijn collega’s, deelt hij op social media regelmatig foto’s van zijn truck. “Ik rij al sinds 2007 met veel plezier met Renault-trucks. De nieuwe T High is een fantastische truck. De truck stuurt superlicht, is stil en heeft uitstekende trekkracht. Wat ik ook handig vind, is dat je nu ook makkelijk zelf je favoriete zitpositie achter het stuur kunt instellen. De stuurkolom is in drie richtingen verstelbaar en met de voetbediening kun je zelf de hoogte, helling en hoek instellen. Ook de chauffeursstoel kun je makkelijk in je favoriete positie instellen zodat je lekker zit. Verder heb je veel ruimte in de High Sleeper Cab en heeft deze cabine een vlakke cabinevloer waardoor je makkelijk in de cabine kunt bewegen. Het is ook een hartstikke mooie truck om te zien, ik ben er heel blij mee.”

Onder de indruk van het verbruik

Reijnders houdt het verbruik van trucks nauwlettend in de gaten. Gert-Jan Reijnders: “We hebben twintig trucks van verschillende merken in onze vloot. Ik ben echt onder de indruk van het zuinige verbruik van de Renault Trucks T High. Het gemiddelde verbruik in ons wagenpark tijdens het rijden is 1 op 3,62. De Renault Trucks T High scoort met een verbruik van 1 op 3,86 bovengemiddeld goed. Op een jaarkilometrage van zo’n 120.000 kilometer maakt dat een substantieel verschil.”

Onderhoud van trucks en getrokken materieel

De Renault Trucks T High zijn geleverd door BAS Truck Center. “We werken al meer dan 50 jaar samen met BAS Truck Center”, zegt Reijnders. “Onderhoud van de trucks en ons getrokken materieel laten we doen bij BAS Truck Center in Veghel. De werkplaats is snel, oplossingsgericht en flexibel. Als je belt met een probleem wordt het snel opgepakt en opgelost. BAS Truck Center levert de service die wij verwachten van een dealer.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer