Röling uit Rotterdam heeft nieuwe DAF XF • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Röling uit Rotterdam heeft nieuwe DAF XF

De nieuwste DAF van Röling Transport in Rotterdam schitterde afgelopen weekeinde op het Truckstar Festival in Assen. Deze truck, een XF 530 FT met fraai spuitwerk, extra rijke uitrusting en een zeer luxe Super Space Cab, was een van de blikvangers op de stand van DAF. Tijdens het Festival is deze fraaie creatie ook afgeleverd aan het transportbedrijf. De unieke DAF is in nauwe samenspraak tussen Röling Transport en dealer Van Tilburg-Bastianen tot stand gekomen.

“Het is onze tweede DAF”, vertelt Laurens Röling. “In 2015 hebben we een XF 460 FT aangeschaft, eentje dus van de eerste generatie Euro 6. Die bevalt goed. De verhouding tussen prijs en kwaliteit is prima. De service is bij DAF zelfs buitengewoon, zeker internationaal. Je kunt terugvallen op een dicht dealernetwerk en ITS (International Truck Service – red.) verzekert je van snelle hulp onderweg als die nodig is. Samen met een betrokken dealer geeft dat echt een heel betrouwbaar gevoel. En wat betreft brandstofverbruik staat DAF bij ons beslist bovenaan. Dat is gewoonweg gunstig.”

De nieuwe DAF XF 530 FT staat nog aan het begin van zijn carrière bij het Rotterdamse transportbedrijf. Röling heeft er het volste vertrouwen in. Zo mogelijk nog belangrijker vindt hij het uiterlijk van de jongste aanwinst. Daaraan is bijzonder veel zorg besteed. Röling: “De chauffeur heeft een grote inbreng gehad. Een echte fan van DAF, hij wil niet anders en dan gaan wij daarin mee. Zeker als de ervaringen met de eerder aangeschafte DAF en de service prima zijn.”

De nieuwe XF van Röling is er eentje om trots op te zijn als chauffeur. Wat dat betreft sluit de truck perfect aan bij #ProudDAF, wat het thema was op de stand bij het Truckstar Festival. De XF 530 FT valt op door een fraaie afwerking, zoals de aluminium zijpanelen en een Deense achterbumper. Ook is er een onderspoiler aan de voorzijde en een grote zonneklep boven de voorruit. Alle verlichting is uitgevoerd met led’s. De cabine heeft lederen bekleding en er is gekozen voor de meest comfortabele chauffeursstoel. Een standairco en een magnetron zijn aanwezig. “De chauffeur mag het aan niets ontbreken. Ze maken heel wat uren achter het stuur en dan verdienen ze een goede werkplek. DAF biedt die.”

Bij Röling Transport wordt de nieuwe DAF XF met name ingezet voor internationaal tanktransport van chemische vloeistoffen naar bestemmingen in de Benelux, Duitsland en Frankrijk. “O ja, een ding wil ik echt vermelden. DAF heeft een aandrijflijn die bijzonder geschikt is voor het vervoer van vloeistoffen. De TraXon automatische versnellingsbak, in combinatie met de speciale tanktransport software, kiest het schakelmoment zo dat bewegingen van de vloeistof minimaal zijn. Dat is goed voor de stabiliteit, het verbruik en de veiligheid. DAF heeft dat prima voor elkaar.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer