Ga naar hoofdinhoud

Ruim 100 Volvo Trucks voor OTT Liquid Solutions

OTT Liquid Solutions heeft twee Volvo FH I-Save 460 4×2-trekkers aan de vloot toegevoegd. Bij de aflevering werd op feestelijke wijze stilgestaan bij een bijzondere mijlpaal. De specialist in tanktransport heeft inmiddels meer dan 100 Volvo-trucks afgeleverd gekregen. De nieuwe aanwinsten zijn geleverd door Volvo Trucks-dealer Volvo Group Truck Center Alblasserdam.

OTT Liquid Solutions uit Alblasserdam is al ruim dertig jaar actief in tanktransport. De vloot is in de loop der jaren gegroeid naar 75 trekkende eenheden, waarvan inmiddels 54 Volvo-trucks. “De laatste jaren is het aandeel Volvo-trucks in ons wagenpark steeds groter geworden”, zegt Arie den Ouden, fleetmanager en mede-eigenaar. “Het is een hele goede truck voor ons type werk. Chauffeurs vinden het prettige trucks om mee te rijden, ze zijn comfortabel en alles zit erop en eraan qua veiligheid.”

Nieuw systeem voor dodehoekdetectie

Een van de nieuwe Volvo-trucks is af fabriek voorzien van een dodehoekcamera inclusief een nieuw systeem voor dodehoekdetectie: Lane Change Support met botswaarschuwing (Side Collision Avoidance Support). Dit systeem detecteert kwetsbare weggebruikers in de dode hoek. Wanneer iemand zich in de dode hoek bevindt, informeert het systeem de chauffeur via een rood licht op de zijspiegel. Als de chauffeur zijn richtingaanwijzer aanzet om bijvoorbeeld van rijstrook te wisselen, begint het rode licht te knipperen en klinkt er een waarschuwingssignaal vanaf de zijkant waar een aanrijding dreigt.

“Veiligheid gaat bij ons voor alles en daarom kiezen wij standaard voor alle beschikbare veiligheidssystemen”, zegt Den Ouden. “Met het nieuwe systeem worden chauffeurs nog beter geholpen om fietsers, scooters en brommers op te merken.”

Maximale payload

Bij de configuratie besteedt Den Ouden veel aandacht aan een zo’n laag mogelijk eigengewicht. “In het tanktransport telt elke kilo. Met Volvo Group Truck Center kunnen we uitstekend sparren over hoe we het gewicht nog verder kunnen verlagen. Bij het specificeren van deze trucks hebben we gekozen voor een kleinere bandenmaat, waardoor een lichtere achteras mogelijk was. Dat bespaart weer zo’n tweehonderd kilo.”

De Volvo FH I-Save-trekkers zijn voorzien van de zuinige Turbo Compound-motor. “Volvo Trucks blijft ook daarin doorontwikkelen en dat zien we terug in de verbruikscijfers die steeds gunstiger worden. De nieuwste generatie Turbo Compound-motor is zuinig en toch zeer krachtig, wat door chauffeurs wordt gewaardeerd. Naast veiligheid is ook het (rij)comfort voor de chauffeur namelijk een belangrijk speerpunt. Chauffeurs zijn vaak een week of langer onderweg. In hun trucks hebben ze alles wat ze nodig hebben voor een comfortabel verblijf onderweg, inclusief koelkast, magnetron en omvormer.”

Support van de werkplaats

Het partnership met Volvo Group Truck Center is ook een belangrijke reden om te kiezen voor Volvo-trucks. “De samenwerking met Volvo Group Truck Center Alblasserdam is ontzettend goed. We hebben een eigen werkplaats, maar als we ergens niet uitkomen dan hoeven we maar te bellen en dan staan ze voor ons klaar om het zo snel mogelijk te regelen. Het complete plaatje van trucks en de ondersteuning van de dealer klopt gewoon.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer