Scania aan de hand van Navistar de Canadese markt op • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Scania aan de hand van Navistar de Canadese markt op

Scania en Navistar gaan bekijken of ze samen succesvol kunnen zijn in het aanbieden van trucks en diensten voor de mijnbouw in Canada. De partijen willen eind dit jaar enkele Scania’s in bedrijf laten gaan bij speciaal geselecteerde transportbedrijven. Dat maakten Scania en Navistar maandag bekend op de North American Commercial Vehicle Show.

In de beoogde samenwerking brengt Scania haar kennis van mijnvoertuigen en aanverwante diensten in, terwijl Navistar haar dealernetwerk en haar aftersales en andere dienstverlening ter beschikking stelt.

Scania heeft veel ervaring met trucks in de mijnbouw en alles wat daar bij komt kijken. In onder meer Zuid-Amerika en Azië rijden meer dan 10.000 Scania’s in de mijnbouw.

“Onze vrachtwagens en diensten samen met het gerenommeerde internationale truckverkoop- en servicenetwerk van Navistar hebben het potentieel om van onze samenwerking ook een win-win te maken voor Canadese mijnbouwbedrijven”, zegt Alexander Vlaskamp, ​​Senior Vice President en Head of Trucks bij Scania.

“De vraag vanuit de mijnmarkt verandert”, zei Persio Lisboa, Executive Vice President en Chief Operating Officer bij Navistar. “Bedrijven onderzoeken duurzamere oplossingen die de flexibiliteit van de werkplek verbeteren, de uptime verhogen en de totale bedrijfskosten verlagen. Werken met Scania als partner zal ons helpen snel een succesvolle omvang te bereiken bij het aanpakken van dit unieke marktsegment met uitgebreide en krachtige oplossingen. ”

Beide partijen zullen goedkeuring van de regelgevende instanties in Canada vragen om de Scania-vrachtwagens te leveren.

De samenwerking zal voortbouwen op de bestaande strategische alliantie tussen Traton en Navistar, die in 2016 is gestart en sindsdien geleidelijk is ontwikkeld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer