Scania monteert BlackBerry QNX in nieuwste trucks • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Scania monteert BlackBerry QNX in nieuwste trucks

Scania heeft BlackBerry QNX gekozen als gecertificeerd besturingssysteem (OS) en hypervisor voor de elektronische computerplatforms in nieuwe vrachtwagens. Met behulp van BlackBerry QNX bouwt Scania een high-performance architectuur op één softwarebasis.

In de digitale cockpit, de telematica en het centrale coördinatorplatform van Scania trucks wordt BlackBerry QNX-software straks ingezet. Dit biedt een veilig startpunt voor eventuele software die vervolgens voor de voertuigen wordt ontwikkeld. Met het oog op de toekomst is Scania ook van plan om QNX OS in te zetten bij andere bedrijfsactiviteiten.

“We kozen voor BlackBerry QNX vanwege de gecertificeerde beveiligde embedded software en hun cybersecurity-expertise”, vertelt Mikael Adelsberg, Senior Vice President Connected, Autonomous and Embedded Systems bij Scania. “Het gebruik van één besturingssysteem en hypervisor voor systemen in de truck heeft enorme economische én technische voordelen voor onze manier van werken. Het stelt ons in staat om sneller en efficiënter markt- en klantwaarde te realiseren.”

BlackBerry QNX wordt wereldwijd in meer dan 175 miljoen voertuigen toegepast, evenals in embedded systemen in talloze industrieën zoals bedrijfsvoertuigen en zware machines. QNX is gecertificeerd volgens verschillende industriële veiligheidsnormen, waaronder ISO 26262, IEC 61508 en IEC 62304. Daarnaast is het erkend door onafhankelijke auditors bij TÜV Rheinland als ’s werelds eerste ASIL D-veiligheidsgecertificeerde commerciële hypervisor.

“De ambitie van Scania om meer verantwoordelijkheid te nemen voor de software in voertuigen is buitengewoon”, zegt John Wall, Senior Vice President en Co-Head van BlackBerry Technology Solutions. “Deze samenwerking laat zien waarom BlackBerry QNX bij uitstek het besturingssysteem is voor OEM’s. Het toont aan hoe onze software en expertise helpen bij het ontwerpen van de veiligste, meest betrouwbare software voor voertuigen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer