Ga naar hoofdinhoud

Schavemaker rijdt 24/7 met elektrische Volvo FM

Schavemaker Logistics & Transport uit Beverwijk heeft een nieuwe Volvo in gebruik genomen. Het is een FM Electric en het is de eerste elektrische truck voor Schavemaker, en hij krijgt ook nog eens bijzonder werk te doen.

Dat meldt Schavemaker op haar social media. “We zijn erg blij dat we deze stap gezet hebben in samenwerking met Volvo Trucks, een wereldleider in de ontwikkeling van elektrische voertuigen. Dit is slechts het begin van onze reis naar een duurzamer transportsysteem en we zullen blijven investeren in innovatie en technologie om onze impact op het milieu te minimaliseren”, aldus het bedrijf.

Schavemaker gaat de FM Electric 24/7 inzetten voor vervoer tussen Tata Steel in Velsen en Laura Metaal te Velsen-Noord. “Aangezien de truck vele fabrieken aandoet op het Tata Steel terrein en warehouses van Laura Metaal is deze zero-emission Volvo truck een enorme verbetering voor de werkomstandigheden. De 180KW snel-laadinstallatie staat op het terrein van Schavemaker en onze doelstelling is om zoveel mogelijk opgewekte zonne-energie vanaf de daken van onze warehouses in de truck te krijgen”, bericht het enthousiaste Schavemaker, dat Martin van der Meer van Tata Steel en Pieter Haumann van Laura Metaal uitnodigde bij de onthulling van de truck.

Bron + foto’s: Schavemaker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer