Ga naar hoofdinhoud

Schmitz Cargobull levert 1000ste oplegger aan Vos Transport

Vos Transport uit Deventer heeft onlangs haar 1000ste oplegger van het merk Schmitz Cargobull in het wagenpark opgenomen. De opleggervloot van Vos Deventer bestaat vrijwel uitsluitend uit opleggers van Schmitz.

Vos Transport heeft naar eigen zeggen een passie voor duurzame logistiek. Het bedrijf met vestigingen in Nederland, Duitsland, Roemenië en Litouwen heeft haar CO2 footprint met meer dan 35 procent teruggebracht. Hiervoor is Vos als eerste Europees opererende transporteur onderscheiden met de 3de Lean and Green Star.

Vos is van origine een echte wegtransporteur met diensten op Scandinavië, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland en de hele Benelux. Op deze bestemmingen heeft het bedrijf tientallen vertrekken per dag en biedt het duurzame oplossingen met snelle doorlooptijden. Vos Transport werkt voor toonaangevende bedrijven in de Automotive, Chemie, Fast moving consumer goods en Food gerelateerde producten. De afgelopen jaren heeft Vos zich ook gespecialiseerd in Warehousing en transport via Rail en Shortsea en High Secured transport oplossingen. Een betrouwbare service leveren staat voorop en hiervoor is goed en betrouwbaar materiaal essentieel. Vrijwel alle opleggers die het bedrijf aanschaft zijn speciaal uitgevoerde Huckepack trailers die intermodaal inzetbaar zijn.

Een groot onderdeel van deze diensten zijn de opleggers en Schmitz Cargobull is trots dat zij onlangs de 1000Ste oplegger aan Vos hebben mogen uitleveren. Dit moment werd op gepaste afstand gevierd, waarmee het partnerschap tussen Vos en Schmitz Cargobull werd onderstreept. Het wagenpark van Vos is de laatste jaren hard gegroeid en bestaat op dit moment uit 500 opleggers, het grootste deel, 99 procent, is afkomstig van Schmitz Cargobull.

Beide bedrijven hebben een speciale band. Vos Transport is namelijk een van de huisvervoerders van de Schmitz Cargobull fabriek in Altenberge waar de schuifzeilopleggers worden gebouwd. Het just-on- time toeleveren van onderdelen is een wezenlijk onderdeel van het succes van deze fabriek, hierin draagt Vos Transport meer dan zijn steentje bij. Omgekeerd maakt Vos gebruik van Schmitz Cargobull Schuifzeilopleggers om deze betrouwbaarheid te kunnen waarborgen.

De relatie tussen beide bedrijven werd bevestigd door een speciaal schaalmodel van deze 1000ste oplegger welke door Frank Reppenhagen, Sander Jaspers en Sybren Broekstra (van Schmitz Cargobull AG) werd overhandigd aan Jules Menheere (General Manager Vos Transport).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer