Sevriens maakt de blits met Iveco S-Way Magirus • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Sevriens maakt de blits met Iveco S-Way Magirus

Transportbedrijf Sevriens uit Koningsbosch heeft twee nieuwe Iveco’s Stralis in de spectaculaire Magirus-uitvoering aan het wagenpark toegevoegd. De auto’s gaan rijden in Nederland, Duitsland en België. Het wagenpark van Sevriens bestaat nu uit 66 Iveco’s. De nieuwe S-Way’s werden geleverd door Iveco Schouten.

De nieuwe trucks van Sevriens zijn voorzien van een Cursor 11 motor met 460 pk en verschillen qua uiterlijk op een paar details van de originele demo’s. Zo is de achterwand half blauw, half rood en zijn de velgen rood gespoten. Het volledige spuitwerk en de belettering is gedaan door Cranen uit Heeswijk-Dinter.

Vol enthousiasme vertelt Piet Sevriens over zijn kindje, het familiebedrijf met Iveco trucks: “Door de inzet van onze medewerkers zijn we inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste vervoerders van kalkzandstenen in Europa. De ervaringen met Iveco zijn altijd goed geweest en het product is steeds beter geworden. Daarnaast werken we al jarenlang fijn samen met Martin Nieuwenhuizen en Bert Mingels van Iveco Schouten/Iveco NLS. Zij zijn altijd bereikbaar om het gesprek aan te gaan en bereid om goede service te leveren. We zetten daarom onze succesvolle samenwerking graag verder voort.”

De Iveco’s  S-Way zijn uitgerust met een automatisch geregelde airco & verwarming door een onder de cabine geïntegreerde standairco en standkachel. Daarnaast beschikken de chauffeurs over een lederen stuurwiel, een Hi-Comfort lucht geveerde en geventileerde chauffeursstoel, een bed in drie delen en met opklaptafel, een drievoudig verstelbare bijrijdersstoel en een koelkast met een inhoud van 24 liter. Bovendien staat de chauffeur door het Hi-Connect infotainmentsysteem met TomTom trucknavigatie en de ingebouwde Connectivity box in rechtstreekse verbinding met Piet Sevriens en zijn fleetmanager. Hierdoor hebben zij in realtime zicht op de actuele locatie rij- en rusttijden, de rijstijl van de chauffeur, het brandstofverbruik en de ‘gezondheid’ van de truck.

Naast het comfort voor de chauffeurs, is er ook gedacht aan de monteurs in de werkplaats bij Transportbedrijf Sevriens. Zij kunnen gebruik maken van een elektronische kantelpomp, zodat zij met één druk op de knop de cabine van de Iveco S-Way kunnen kantelen.

Sinds jaar en dag rijdt Transportbedrijf Sevriens al met Iveco. Sevriens licht de logische keuze voor de Iveco S-Way graag toe: “Als je een grote vloot hebt, zoals wij, dan is het handig om met 1 merk te rijden. Hierdoor hoeven wij alleen Iveco-onderdelen te bestellen. Dit scheelt geld en tijd voor onze monteurs in de werkplaats.” De twee Magirus trucks van Transportbedrijf Sevriens worden ingezet om kalkzandstenen te vervoeren naar diverse bouwplaatsen in België, Nederland en Duitsland. De benodigde stenen halen zij op bij de Xella Kalkzandsteenfabriek in Koningsbosch.

Eén reactie op “Sevriens maakt de blits met Iveco S-Way Magirus

  • Stickie

    Mooi gelukt, als ik het goed heb rijden jullie met bouwmaterialen, waarom dan niet voor de 13 liter motor gekozen? Dat raad Iveco/FPT zelf ook aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer