Ga naar hoofdinhoud

Shell bundelt krachten met Trimble, TomTom en Astrata

CRT 2007

Shell gaat een samenwerking aan met drie gespecialiseerde leveranciers in telematica-oplossingen: Trimble, TomTom en Astrata. Samen met deze experts kan Shell geavanceerde brandstofmanagementsystemen aanbieden voor elk type wagenpark. De euroShell Card-tanktransacties worden geïntegreerd in deze telematica-oplossingen voor een completer aanbod en optimaal gebruiksgemak.

CRT 2007

Voor transportbedrijven neemt brandstof soms bijna 30 procent van de operationele kosten voor rekening. Daarnaast is er een groot gezamenlijk belang om de uitstoot van voertuigen te beperken. Shell biedt met deze nieuwe samenwerking een compleet scala aan telematica-oplossingen, waarmee tanktransacties, voertuig- en chauffeurgegevens geanalyseerd worden. Deze gegevens worden weergegeven in gebruiksvriendelijke en duidelijke rapportages met concrete verbeterpunten.

Door het bundelen van Shells expertise op het gebied van brandstoffen, brandstofkaarten en wagenparkbeheer en de kennis van de partners met betrekking tot telematica-oplossingen, kan elk bedrijf, ongeacht het wagenparktype, profiteren van de geïntegreerde brandstof- en wagenparkbeheerdiensten om zo de brandstofefficiëntie te helpen verbeteren.

Iedere leverancier brengt zijn eigen expertise in de samenwerking. Op deze manier is Shell in staat op maat gemaakte, innovatieve oplossingen te bieden die aansluiten bij de wensen van zijn klanten.

“Onze klanten geven aan dat telematica essentieel is voor een goed beheer van het wagenpark”, zegt Robert Springer, Sales Manager Shell Commercial Fleet Nederland. “Na uitgebreid onderzoek over de continu veranderende behoeften van onze klanten en een evaluatie van de verschillende producten en diensten op Europees niveau, hebben we besloten dat deze drie specialisten de meest complete telematica-oplossingen bieden die voorzien in de behoeften van onze klanten. De leveranciers met wie we samenwerken zijn voorlopers in hun vakgebied en we zijn trots dat we deze samenwerkingen kunnen aanbieden.”

Trimble’s Performance Solution in heel Europa beschikbaar zijn voor euroShell Card gebruikers. De Performance Solution van Trimble combineert data van de Trimble boordcomputer met de Performance Portal. Hierdoor kunnen gebruikers via één portal zowel de chauffeur, de vrachtwagen als het brandstofverbruik monitoren en analyseren. Fleetmanagers hebben dankzij deze innovatieve analysetool in één oogopslag inzicht in de voor hen belangrijkste Key Performance Indicators (KPI’s). Hierdoor kunnen ze geïnformeerde beslissingen nemen die helpen om het brandstofverbruik blijvend te verminderen.

tomtom_ShellTomTom Telematics introduceert een dienst die data van euroShell Cards integreert in zijn WEBFLEET-platform, waardoor brandstoftransacties en brandstofbeheerinformatie voor gebruikers beschikbaar zijn in één systeem. “TomTom Telematics heeft een krachtig portfolio en hoge prestatiestandaarden om wagenparken te helpen brandstofefficiëntie te verbeteren – iets wat goed aansluit op de verwachtingen van Shell-klanten”, zegt Thomas Schmidt, Managing Director van TomTom Telematics. “Daarnaast biedt de integratie van euroShell Cards-brandstofdata met WEBFLEET fleet managers een completer beeld. Dat stelt hen in staat alle aspecten van brandstofefficiëntie te optimaliseren en beheren.”

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer