Simacan verbetert platform voor vervoerders met vernieuwde Satellite • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Simacan verbetert platform voor vervoerders met vernieuwde Satellite

Simacan lanceert de vernieuwde Simacan Satellite voor de transportsector. De Simacan Satellite is geïntroduceerd om de vervoerders (deel)operatie end-to-end inzichtelijk te maken, te verbeteren en de transportoperatie op een zo hoog mogelijk niveau te krijgen.

Vervoerders die actief zijn in tijdkritische netwerken ondervinden vaak hinder van data-incompleetheid en gebrekkige communicatie; dit leidt vaak tot misverstanden en soms tot chaos. Met de vernieuwde Simacan Satellite kunnen vervoerders maximaal hun data analyseren en daardoor afleveringen optimaliseren. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de Simacan Control Tower- als een ‘single point of truth’ in de samenwerking tussen verladers en vervoerders. Vervoerders kunnen op die manier leren van de gereden ritten (bijv. tijdigheid, lostijden etc.), daarmee de transport operatie en administratieve processen verbeteren.

Alle voordelen van de Simacan Satellite op een rijtje:

  • Verbeteren van real-time communicatie met klanten, chauffeurs, office team en partners in de transport operatie. De communicatie blijft bovendien altijd beschikbaar in context van de rit en worden opgeslagen als activity logs.
  • Maak gebruik van de belangrijkste inzichten, monitor hoe de rit gegaan is en ontdek nog meer trends in de pre-trip, on-trip en post trip operatie.
  • Op maat gemaakte BI en performance rapportage worden ondersteund met multi level data-inzichten, beschikbaar als download als .csv files of via api links en contextuele data.

Het optimaliseren van administratieve processen met gedeelde data tussen vervoerder en verlader werkt tevens een betrouwbaarder en efficienter process van claimafhandeling in de hand.

  • Het charteren van ritten naar derde partijen is vanaf nu ook mogelijk in Simacan Satellite.
  • Een perfecte last mile experience in combinatie met real time verkeersbeeld in een overzicht voor de hele vloot? Dat kan. Hiermee ligt de weg open naar delivery 100% operationele efficientie binnen transport operaties.

De vernieuwde Simacan Satellite is nu beschikbaar voor alle vervoerders die reeds op het Simacan platform deel operaties inzichtelijk maken. Als de opdrachtgevende verlader al klant is bij Simacan, dan is Simacan Satellite kosteloos voor de vervoerder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer