Ga naar hoofdinhoud

Simon Loos schaalt op met elektrische Volvo’s

Simon Loos heeft 2022 afgesloten met de ingebruikname van twee Volvo FM Electric trekkers. Deze worden ingezet voor de bevoorrading van Albert Heijn supermarkten in de binnenstad van Den Haag. In de komende maanden voegt Simon Loos nog zes Volvo FM Electric trekkers aan het wagenpark toe. “Met deze opschaling gaan we samen met onze klant de komende tijd veel leren, zodat we goed voorbereid zijn op nieuwe stappen in de toekomst”, vertelt wagenparkbeheerder Wim Roks.

Het elektrische wagenpark van Simon Loos is volop in beweging. Begin volgend jaar worden nog zes Volvo FM Electric trekkers aan het wagenpark toegevoegd, die – net als deze eerste twee – vanuit de standplaats in Pijnacker worden ingezet. “We zijn er trots op dat Simon Loos met deze auto’s bijdraagt aan de doelstelling van Albert Heijn om de Haagse binnenstad uitstootvrij te beleveren”, vertelt Roks.

De Volvo FM Electric is muisstil en uitermate geschikt om in te zetten voor de winkeldistributie. De batterijen worden dagelijks opgeladen op het grootste state-of-the­-art snellaadplein van Nederland, op het distributiecentrum van Albert Heijn in Pijnacker.

Stevige basis elektrisch vervoer

Binnen Simon Loos is een stevige basis gelegd op het gebied van elektrisch transport. Het familiebedrijf maakte in 2014 haar eerste elektrische kilometers. Dat resulteert vandaag de dag in een bijzonder groot elektrisch wagenpark van ruim twintig voertuigen voor de winkel- en horecadistributie. Daarnaast nam Simon Loos recent de zwaardere Volvo FH Electric trekker in gebruik in samenwerking met Unilever en Kuehne + Nagel. Dit voertuig wordt ingezet op de langere afstanden, voor het vervoer tussen de distributiecentra. Ook volgend jaar blijft het elektrisch transport voor Simon Loos in een stroomversnelling gaan en wordt het elektrische wagenpark ruimschoots verdubbeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer