St vd Brink zet elektrische trucks voor Albert Heijn • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

St vd Brink zet elektrische trucks voor Albert Heijn

St vd Brink zet vanaf deze week de eerste twee elektrische trucks in op ritten van Albert Heijn in Zaandam. Het zijn de eerste twee uit een serie van zes elektrische trucks die later dit jaar worden geleverd. De inzet van elektrische vrachtwagens draagt bij aan het doel om de CO2-uitstoot de komende jaren te halveren.

St vd Brink heeft nu voor het eerst bij een vervangingsopgave dieseltrucks ingewisseld voor elektrische trucks. De trucks die in gebruik zijn genomen, betreffen Volvo FM 4×2 trekkers. “Volvo Trucks heeft een gedegen analyse gemaakt van onze distributieritten. Daaruit bleek dat we onze nationale distributie prima elektrisch kunnen doen. Bij St vd Brink zetten we sterk in op verduurzaming. In 2025 willen we onze CO2-uitstoot met minstens 50 procent hebben gereduceerd ten opzichte van 2020. Elektrische trucks helpen onze ambitie waar te maken”, zegt Sander Jansen, manager Wagenpark bij St vd Brink.

De Volvo FM Electric heeft een actieradius van 300 kilometer en de trucks worden ingezet voor distributiewerk voor Albert Heijn. Albert Heijn heeft dit jaar tot doel het centrumgebied van Amsterdam en Utrecht emissievrij te bevoorraden. Dit betekent dat de 33 en 11 winkelfilialen in respectievelijk Amsterdam en Utrecht bevoorraad worden met behulp van elektrische trucks. St vd Brink trekt op het gebied van duurzaamheid graag samen op met partners. Dat is ook nodig want elke vernieuwing brengt weer andere uitdagingen met zich mee. “De actieradius heeft bijvoorbeeld impact op de planning. De planningsafdelingen van St vd Brink en Albert Heijn hebben nauw contact met elkaar. Waar wij de parameters aangeven, plannen zij de ritten verder in”, legt Edwin Griesdoorn, chauffeurscoördinator, uit.

Sander Jansen

St vd Brink wil vooroplopen in duurzaam transport. Het wagenpark van St vd Brink bestaat uit 450 trekkende eenheden. Een groot deel daarvan rijdt inmiddels op alternatieve brandstoffen. “Wij voeren een groot aantal verschillende transportwerkzaamheden uit in binnen- en buitenland en dat vraagt qua wagenpark om een energiemix. Zo begonnen wij al in 2012 met het rijden op LNG voor onze interregionale ritten en tanken we voor ons internationale ritten op grote schaal HVO. Nu zijn we dus begonnen met elektrisch en wellicht komt daar over een paar jaar waterstof bij”, aldus Sander Jansen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer