Steenbergen probeert elektrische Volvo uit • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Steenbergen probeert elektrische Volvo uit

In samenwerking met Volvo Group Nederland heeft transportbedrijf Steenbergen uit Bodegraven vorige week een pilot gedraaid met een Volvo FL Electric. Het doel van deze pilot was om te kijken hoe Steenbergen haar distributiewerkzaamheden kan verduurzamen.

In deze testweek heeft Steenbergen zich gefocust op de last-mile distributie voor al haar klanten. Steenbergen is dagelijks actief in de Nederlandse binnensteden en vandaar is er dan ook gekozen om de elektrische Volvo in te zetten in de regio Rotterdam en Den Haag. Deze steden zullen vanaf begin 2025 een overgangsperiode ingaan met betrekking tot het introduceren van zogenaamde ‘’Zero Emission Zones’’. Dit met het uiteindelijke doel om dieselwagens te verbieden in de binnensteden.

De actieradius van de Volvo FL Electric is momenteel 211 km, waardoor een route regio Rotterdam/ Den Haag op dit moment een mooie testcase was. Volvo Trucks Nederland heeft ter voorbereiding op de pilot Steenbergen bijgestaan door middel van het toetsen van bestaande ritten middels de Volvo Electric Range Simulator. Hierdoor bestond vooraf geen onduidelijkheid betreffende de haalbaarheid van een rit.

Met het oog op de toekomst en de zero emission zones is duurzaamheid binnen de organisatie van Steenbergen een hot item. De testweek stond dan ook volledig in het teken van ervaring opdoen voor de toekomst. De chauffeur die tijdens de pilot op de vrachtwagen heeft gereden is erg tevreden over het rijgemak. “Onze chauffeur ervaart dat deze FL Electric veel rustiger rijdt dan een diesel dankzij het ontbreken van lawaai en trillingen”, aldus Steenbergen. Het bedrijf concludeert dat de pilot een succes is geweest en dat Steenbergen de nodige ervaring heeft opgedaan voor het emissievrije transport van de toekomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer