Ga naar hoofdinhoud

Stoere Iveco X-Way voor Kam Staalhandel

Kam Staalhandel in Dordrecht werkt al decennia met de BE-trekkers van Iveco. De uit te voeren transporten worden echter steeds zwaarder, waardoor nu een bewuste keuze is gemaakt voor een Iveco X-Way 6×2 bakwagen. De truck werd afgeleverd door Iveco Schouten Alblasserdam.

De firma Kam is inmiddels zo’n 150 jaar leverancier van ijzer- en staalproducten aan de industrie. Het bedrijf startte in 1869 als Gebroeders Kam in Delfshaven en zit sindsdien in de lift. Om aan de vraag vanuit de markt te kunnen blijven voldoen, is het bedrijf – na een aantal verhuizingen naar locaties in Rotterdam en Hendrik-Ido-Ambacht – in 2018 neergestreken op het voormalige LIPS-terrein in Dordrecht. In datzelfde jaar is daar een volledig nieuwe hal gebouwd. Dit om helemaal klaar te zijn voor de toekomst.

X-Way past bij Kam

Een jaar voor de verhuizing naar Dordrecht werden de activiteiten van het bedrijf onderverdeeld in Kam Staalhandel en Kam Staal. In het jaar 2021 werd Kam Metaalbewerking hieraan toegevoegd.

Kam Staalhandel kenmerkt zich door servicegerichtheid, flexibiliteit en zeer korte levertijden en kan – mede door de expertise van zusterbedrijf Kam Metaalbewerking – het te leveren staal ook nog eens exact op maat leveren. Vanwege deze vele capaciteiten en mogelijkheden worden de af te leveren hoeveelheden steeds groter en de transporten steeds zwaarder. De nieuwe Iveco X-Way is hier op zijn plek.

Diesel

De X-Way is voorzien van de Cursor 9 dieselmotor, met een vermogen van 360 pk. Ook is het voertuig zowel voor als achter luchtgeveerd en beschikt het over een gestuurde achteras. Daarnaast heeft de bakwagen een laag eigen gewicht.

De Iveco X-Way is onder meer uitgerust met het HI-SCR systeem. Dankzij dit systeem kunnen goede onderhoudsintervallen worden bereikt. De auto kan zonder EGR-systeem aan de gestelde emissie-eisen voldoen.

De X-Way is door Dubbeldam voorzien van een open laadbak en beschikt over de optimale draagkracht en puntbelasting, waardoor het voertuig geschikt is voor het werken met een kraan. Deze kraan, van het merk Palfinger, is voor Kam Staalhandel opgebouwd door de firma Ruizeveld in ’s Gravendeel.

kamstaal iveco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer