fbpx Ga naar hoofdinhoud

Tachograafdata beheren met TomTom

Met WebFleet Tachograph Manager introduceert TomTom een oplossing waarmee tachograafdata kunnen worden gedownload, gearchiveerd en geanalyseerd.

Tom Tom Webfleet tachograaf“Het voldoen aan wet- en regelgeving en voorkomen van aanzienlijke boetes vereist een flinke investering in tijd en capaciteit”, zegt Jeroen Groenendijk, sales director van TomTom Business Solutions. “WebFleet combineert fleetmanagement en het voldoen aan wet- en regelgeving in één systeem.” De gegevens uit de digitale tachograaf zijn op afstand te downloaden via een verbinding met het standaard voertuigvolgsysteem, de TomTom Link. “Alle downloads voor de chauffeurskaart en het massageheugen van de tachograaf zijn automatisch in te plannen en worden naar het datacenter gestuurd”, zegt Groenendijk. “Zo missen gebruikers nooit meer een deadline.”

Hij geeft aan dat de ‘remote’ downloadoplossing goed is beveiligd. “Het systeem biedt end-to-end controle van het authenticatieproces. Dit vereenvoudigt het gebruik en vermindert de risico’s op downloadonderbrekingen”, licht Groenendijk toe. “Bedrijfskaarten en andere data staan opgeslagen in een veilig datacenter, wat de risico’s op verloren of gefraudeerde kaarten elimineert en potentiële zakelijke storingen minimaliseert.” Alle tachograaf- en chauffeurskaartinformatie is via de WebFleet webservice toegankelijk vanaf elke door de gebruiker geautoriseerde computer.

Voor tachografen waarbij de gegevens niet op afstand kunnen worden gedownload, stuurt de ‘download manager’ een herinnering als er een handmatige download of een update van de chauffeurskaarten nodig is. “Zo zijn zowel handmatige als digitale tachografen te beheren via hetzelfde systeem”, aldus Groenendijk. 

De WebFleet Tachograph Manager bewaart de data gedurende twee jaar. Groenendijk: “Analysetools stellen de gebruiker in staat rapportages te maken met daarop overtredingen van bestuurders en mogelijke boetes.”

WebFleet Tachograph Manager is verkrijgbaar vanaf 1 augustus 2013.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer