Tien nieuwe Talsons voor UC • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Tien nieuwe Talsons voor UC

UC Logistics & Forwarding te Amsterdam (UCLF) heeft tien Talson TAG FNA high-security groot-volume koelopleggers aangeschaft voor het vervoer van luchtvrachtpallets.

De nieuwe trailers kunnen vier luchtvrachtplateaus laden met een vloeroppervlak van 317 x 233 cm en een hoogte tot drie meter. De trailers zijn voorzien van een rollenbaan die pneumatisch in vier gedeelten kan worden bediend. In de vloer zijn bovendien pallet-stoppers ingebouwd, die zorgen dat de plateaus worden gezekerd.

Martin Kuiper, directeur van UCLF, is enthousiast over deze Talsons. “Met deze investering in Talson air cargo opleggers, bestaat onze trailer vloot nu voor 50 procent uit Talsons. Deze trailers worden ingezet in het transport over de weg van luchtvracht. De hoofdreden om Talson te kiezen is de hoge kwaliteit, de lange levensduur, de speciaal ontworpen uitrusting voor snel laden en lossen en voor beveiliging.”

De speciale opleggers met GRP zijpanelen zijn bovendien geïsoleerd èn gekoeld met een koelmachine, èn voorzien van een veiligheidspakket. Overigens kunnen ze ook geladen worden met conventionele pallets.

Ten behoeve van het transport van bederflijke goederen en bloemen in de luchtvrachtlogistiek, zijn de Talson TAG FNA opleggers voorzien van een geïntegreerde rollenbaan om snel laden en lossen mogelijk te maken.

De Talsons zijn mechanisch en elektronisch beveiligd, en ‘connected’ via het TrailerGuard-systeem van Transics. De UC-organisatie krijgt permanent positie- en statusinformatie. Deze informatie kan worden gedeeld met opdrachtgevers.

Essentieel voor UCLF zijn de kwaliteit, de veiligheid en de modulaire opbouw met standaardcomponenten. “Deze trailers hebben onderdelen van bijvoorbeeld ZF, Wabco, BPW en Carrier. Ze kunnen worden ingezet in logistieke operaties in geheel Europa.”

Technische gegevens Talson TAG FNA High-Security

  • Talson TAG FNA Mega Aircargo trailer. Voorzien van GRP geïsoleerde wanden en een gegalvaniseerd chassis.
  • ATP/FNA certificaat. EIPL Pharma certificaat. Trailer is volledig geïsoleerd
  • starre 9 tons assen met luchtvering, velgmaat 17,5 inch, trommelremmen
  • Koppelhoogte 950 mm, maximale druk op de kingpin 12.000 kg
  • Laadlengte 13.430 mm, laadbreedte 2495 mm, laadhoogte 2950-3030 mm.
  • Code XL ladingcertificaat
  • Geïsoleerde plywood vloer met harscoating, voorzien van pneumatische rollenbanen in vier secties; ingebouwde pallet-stoppers.
  • Carrier Vector 1550 E Low Noise koelmotor, brandstoftank onder de body, Data Cold 600 registratie-unit, 4 temperatuur-sensoren.
  • Voorzien van beveiliging (mechanisch en elektronisch).
  • Transics TrailerGuard communicatiesysteem voor het doorgeven van positie en status.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer