Toch nieuwe DAF’s voor Defensie • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Toch nieuwe DAF’s voor Defensie

Materieellogistiek Commando Land (MatlogCo) haalde eerder dit jaar 59 nieuwe DAF trucks binnen voor Defensie. De nieuwe voertuigen vervangen voertuigen uit de zogenaamde ‘Witte Vloot’. Deze ‘vloot’ vervoert dagelijks goederen tussen kazernes en van of naar oefeningen.

De ‘Witte Vloot’ is de naam voor een verzameling landmachtvrachtwagens. De naam komt van de witte kleur die deze voertuigen hebben. De voertuigen wijken nauwelijks af van civiele vrachtvoertuigen en zijn voor gebruik tijdens de vredesbedrijfsvoering in zogenaamd ‘veilig gebied’ (bijvoorbeeld de openbare weg in West-Europa). 

De vrachtvoertuigen van de ‘Witte Vloot’ gaan ongeveer 10 jaar mee. Ongeveer 10 procent van de ‘vloot’ is jaarlijks toe aan vervanging. MatlogCo voegde voor dit grootschalige vervangingstraject de behoefte van 2 jaar samen.

Transportdetachementen in Eindhoven, Harskamp en Darp ontvingen de in totaal 59 uiteenlopende vrachtvoertuigen. Dit zijn verschillende vrachtwagens, trekkers en opleggers. Daarmee vervoert 210 Regionale Vervoerscompagnie dagelijks goederen voor heel Defensie.

Met de levering blijkt dat Defensie DAF Trucks toch niet vergeten is. Eerder kreeg Defensie wat kritiek omdat het koos voor Scania als nieuwe legervoertuigen in plaats van het vertrouwde DAF.

Bron: Defensie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer