‘Transitie naar elektrische trucks is verre van makkelijk’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

‘Transitie naar elektrische trucks is verre van makkelijk’

De ene na de andere elektrische truck ziet momenteel het levenslicht en iedereen juicht, want zero-emissie, daar moeten we naar toe! Maar de transitie naar elektrisch transport is verre van eenvoudig. “Het echte probleem is de laadinfrastructuur”, zegt Peter Leegstraten, manager imkoop en innovatie bij Ahold Delhaize in een interview met TTM.nl magazine.

De introductie van een nieuwe elektrische truck is reden voor een feestje, maar Leegstraten, nauw betrokken bij de proef met elektrische bij Albert Heijn, weet dat trucks maar de helft van het verhaal zijn. “Elektrificeren is veel meer dan alleen hardware aan elkaar knopen, het is een bijna organisch proces.”

Leegstraten weet wat er aan laadinfrastructuur nodig was en is op het AH-dc in Zaandam. En wat er nog bij moet komen om elektrische trucks volop te laten integreren in het nationale transport. Hij ziet de doelen van steden om alleen maar emissievrij transport toe te laten als overambitieus. “Steden, weet wat je vraagt’. Reken maar even mee. In werkelijkheid hebben wij straks veel meer dan die 12 MWh per drie uur nodig. Want onze 120 korte stedelijke distributietrucks rijden dagelijks 300-350 kilometer. Dan kom je op 54 MWh uit en dat maal 6,5 dag per week maal, zeg 50 weken per jaar! Dat is meer dan een 1,75 GWh per jaar! Waar moeten we dat vandaan halen?”

Lees hier het complete interview met Peter Leegstraten

2 reacties op “‘Transitie naar elektrische trucks is verre van makkelijk’

  • Rob Aardewijn

    Zonnepanelen

  • Michel

    Zero emissie ,dat heet kortzichtig denken
    Batterypakken die gemaakt moeten worden en als ze op zijn gerecycled worden en dan is ook goed voor het milieu zeker ,en waar wil je al dat schoon opgewekte energie vandaan halen

    Heerlijk dat al die groene mensen niet verder nadenken dan het stopcontact

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer