Trio nieuwe DAF’s LF voor Nabuurs • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Trio nieuwe DAF’s LF voor Nabuurs

Distributeur en logistiek dienstverlener Nabuurs heeft uitermate goede ervaringen met  DAF LF bakwagens voor binnenstedelijke distributie. De lage instap, de wendbaarheid en het goede zicht vanuit de cabine op de omgeving maken deze compacte truck een kampioen als het gaat om comfortabel en veilig vervoer in druk verkeer en in beperkte ruimte. Onlangs heeft Nabuurs dan ook drie nieuwe LF’s ingezet ter vervanging van een trio dat zich de afgelopen tien jaar verdienstelijk heeft bewezen.

“De drie nieuwe DAF LF’s rijden in de regio’s Amsterdam en Berkel en Rodenrijs”, vertelt Dolf Hubertus, Fleetmanager bij Nabuurs. “Alle drie een LF 180 16-tonner met een korte wielbasis, die vooral bieren vanuit de regionale distributiecentra van AB-InBev naar de horeca brengen in steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Rijswijk en Leiden. Naast de inzet van deze 3 nieuwe DAF’s zullen we binnenkort ook nog een nieuwe DAF LF Electric voor AB-InBev gaan inzetten. Met name voor de kortere ritten en binnenstedelijke distributie zal Nabuurs meer en meer overgaan naar elektrisch aangedreven vrachtwagens. De komende jaren zal dus het aandeel elektrische vrachtwagens blijven groeien.”

Nabuurs heeft al DAF LF’s rijden en met tevredenheid. De cijfermatige prestaties, dus de kilometerkostprijs, is marktconform. De voordelen in het dagelijks gebruik voor de chauffeurs zijn echter buitengewoon. Hubertus: “De lage instap is erg prettig als je vaak moet in- en uitstappen. Minstens zo belangrijk is het goede zicht dat de LF biedt op de omgeving. Dat is echt een voordeel voor de veiligheid. En de zeer korte draaicirkel is fijn bij het manoeuvreren. Het zijn juist deze eigenschappen die ook de LF Electric een uitblinker maken als voertuig waarmee wij de transitie naar elektrisch transport willen maken.”

Dolf Hubertus van Nabuurs krijgt de sleutels overhandigd door Lucas Willems van DAF Nederland

De nieuwe DAF LF bakwagens zijn afgeleverd met de laag geplaatste, extra zijruit in de bijrijdersportieren zodat de chauffeur fietsers en voetgangers rechts naast de cabine kan zien. Ook zijn de voertuigen voorzien van Lisa2alert dodehoekwaarschuwing. “Dus omstanders horen een pieper als de LF rechtsaf slaat. Ook bij het achteruit rijden horen ze de trucks piepen en daarnaast heeft de chauffeur de beschikking over een achteruitrijcamera. Veiligheid staat bij Nabuurs altijd al voorop, vandaar dat we investeren in opties die de veiligheid bevorderen.”

Nabuurs heeft meer dan 20 vestigingen door heel Nederland, met ruim 1.000 medewerkers in dienst. Al sinds 1928 is het bedrijf actief als logistiek dienstverlener en vandaag de dag gespecialiseerd in belevering van food- en horecabedrijven, met name als ketenregisseur voor de volledige supply chain. “Nabuurs spant zich in voor het vinden van de beste weg voor het vervoer van de producten van fabrikant tot verkooppunt op het gebied van kosten, service, duurzaamheid en veiligheid. We ontwikkelen en implementeren integrale logistieke oplossingen voor Fast Moving Consumer Goods bedrijven: B2B én B2C bedrijven met als specialisatie Food, Personal Care, Retail en Horeca.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer