Ga naar hoofdinhoud

Trio S-Way’s op bio-LNG voor Waterfront

Als een van de eersten in de Benelux gaat Waterfront met drie Iveco’s S-Way NP op bio-LNG de weg op. Door de aanwezigheid van twee LNG-tanks, met een blend van 20 procent bio-LNG, is de hoogste actieradius van 1.600 kilometer mogelijk. Daarnaast zet Waterfront, mede door een fijne samenwerking met Rolande en Iveco NLS, een significante stap op het gebied van duurzaamheid. De CO2 uitstoot wordt hierdoor met ruim 30 procent gereduceerd ten opzichte van een Euro 6 diesel aangedreven truck.

Gert Snel licht als CEO van Snel Logistic Solutions Group, het moederbedrijf van Waterfront, de keuze voor de Iveco S-Way en bio-LNG (geleverd door Rolande) toe: “We willen onze CO2 footprint blijvend verlagen en daarom is de stap naar de nieuwe generatie Iveco’s logisch te noemen. Iveco heeft namelijk een grote stap gezet door de komst van een nieuwe generatie trucks die helemaal up-to-date is en een prachtige uitstraling heeft. We hebben drie stuks aangeschaft, zodat we de nieuwe S-Way’s NP uitgebreid en verfijnd kunnen testen. Door veel kilometers te maken kunnen we flink geld besparen, omdat de brandstof goedkoper is. Hoe meer kilometers we rijden, des te groter het aantoonbaar verschil is.” De S-Way’s zijn voorzien van een Cursor 13 motor met 460 pk en 2000 Nm koppel.

Joep van Aar, Directeur Key Accounts bij Iveco NLS: “Dit voelt puur als een overwinning, omdat we meer dan een jaar in gesprek zijn geweest. Het geeft een trots gevoel dat we drie Iveco’s S-Way hebben geleverd aan de Transporteur van het jaar in België.” Gert Snel vult aan: “Ik ben zeer te spreken over Iveco. Daarnaast kunnen we bouwen op goede ervaringen met onze Iveco’s Stralis AT met 330 pk die met succes op de weg reden. We gaan nu vol trots met de nieuwste generatie de weg op. Het is een verlenging van de reeds succesvolle samenwerking met de normen van vandaag hierin verwerkt. Daarnaast staan we altijd open voor iets nieuws en uitdagends.”

De Iveco’s S-Way worden ingezet voor grote opdrachtgevers als Spa en Coca Cola. Gert Snel: “We gaan hen servicen met onze nieuwe S-Way’s. We helpen hen om de carbon footprint te verlagen door de inzet van bio-LNG aangedreven trucks. Hiermee geven we gezamenlijk richting aan ons beleid.” Als vooruitstrevend bedrijf streeft Snel Logistic Solutions met passie naar kwaliteit, veiligheid en zet het duurzame stappen op het gebied van milieu om de CO2 uitstoot te reduceren. De Iveco S-Way NP op bio-LNG sluit hier naadloos op aan. Daarnaast blijft het alle ontwikkelingen op het gebied van automatisering, digitalisering en alle technische ontwikkelingen nauw gezet volgen. De Iveco’s worden gekoppeld aan speciale trailers die zijn voorzien van een automatische laad- en losinrichting. Door dit materieel maximaal in te zetten wordt er maatwerk geleverd om nog zorgvuldiger aan de wensen van de klanten tegemoet te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer