Twan Bierings Transport heeft primeur met 5-assige MAN TGX • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Twan Bierings Transport heeft primeur met 5-assige MAN TGX

Den Engelsen Bedrijfswagens, MAN dealer voor Zuidoost Nederland, leverde onlangs de eerste 640 pk sterke vijfassige TGX van de nieuwe truckgeneratie af aan Twan Bierings Transport in Maarheeze. En dat is een wereldprimeur.

De MAN TGX zwaartransporttrekker is uitgerust met de 15,2 liter D38-motor met een maximum vermogen van 471 kW (640 pk) en een koppel van 3.000 Nm. Daarmee biedt de robuuste zescilinder de kracht en souplesse die Twan Bierings Transport nodig heeft in het zwaartransport, waarin het in Maarheeze gevestigde bedrijf is gespecialiseerd. De van oorsprong 8×4/4 trekker is door Wierda voorzien van een 10-tons vijfde as, voor een hogere schoteldruk en een maximum treingewicht van 250 ton. Ondanks de extra as, is de draaicirkel gelijk aan de standaard 8×4, wat de wendbaarheid van de combinatie ten goede komt. De trekker is verder voorzien van een speciale zwaartransport versnellingsbak met WSK koppelomvormer, een verzwaard chassis en het bekende rek achter de cabine, mooi afgewerkt met door Wierda ontwikkelde zijfenders. De trekker is verder voorzien talrijke extra’s, waaronder standairco, laser verstralers en LED zwaailampen en flitsers in de grill, volledig lederen bekleding met blauwe stiksels, magnetron en koffieapparaat, een draadloos camerasysteem en een luchtpistool in de cabine om deze woning op wielen schoon te houden. De volledige opbouw is verzorgd door het aflevercentrum van Den Engelsen Bedrijfswagens in Eindhoven, waarmee Bierings een uitstekende relatie heeft.

Twan Bierings Transport startte in 2005 met één auto en is inmiddels uitgegroeid tot een respectabele specialist in uitzonderlijk vervoer met 32 trucks en ruim 40 medewerkers. Twan Bierings staat dicht bij zijn chauffeurs, die dan ook een stem hebben in de keuze en uitvoering van de trucks. “MAN is voor dit zware werk een uitstekende truck, met een ruime, comfortabele cabine en een sterke en zuinige aandrijflijn. Zo zijn de chauffeur én de vervoerder tevreden”, stelt Bierings, die eraan toevoegt dat de service en kwaliteit van Den Engelsen Bedrijfswagens ook een doorslaggevende rol speelt bij de keuze. “Zeker in ons werk moet je altijd op de dealer kunnen rekenen. Bij de aanschaf en het kiezen van de juiste uitvoering, het afleverklaar maken en voor service en onderhoud.” Dat Bierings tevreden is met MAN en Den Engelsen Bedrijfswagens, wordt binnenkort nog eens onderstreept als een tweede identieke auto wordt afgeleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer