Unicon bestelt elf elektrische Volvo betonmixers • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Unicon bestelt elf elektrische Volvo betonmixers

Unicon, de grootste producent en leverancier van stortklaar beton in Denemarken, is van plan de grootste bestelling voor elektrische vrachtwagens tot nu toe in Denemarken te plaatsen. De 11 Volvo FM Electric trucks zullen aan het eind van het jaar geleverd worden. Daarnaast zijn Unicon en Volvo Trucks een langetermijn samenwerking overeengekomen met als doel de ontwikkeling en implementatie van complete elektrische oplossingen voor trucks en laadbakken voor de betonindustrie.

Na goede ervaringen opgedaan te hebben met een Volvo FE Electric, zet Unicon nu de volgende grote stap naar emissievrije distributie door de introductie van een nieuwe generatie elektrische betonmixers met een grotere actieradius en een hoger laadvermogen. Daarom is het bedrijf van plan om de grootste particuliere order tot nu toe in het land te plaatsen voor 11 Volvo FM Electric-modellen die zullen worden omgebouwd tot betonmixers en in Denemarken zullen worden ingezet.

Bovendien zijn Unicon en Volvo Trucks een samenwerking op lange termijn aangegaan om elektrische oplossingen voor de betonindustrie te implementeren en te optimaliseren. De samenwerking is erop gericht Unicon de mogelijkheid te geven elektrische betonmixers in gebruik te nemen die voldoen aan alle behoeften in verband met efficiënte en duurzame distributie van stortklaar beton.

Christian Elleby

“Met deze grote order en ambitieuze samenwerkingsovereenkomst zetten we tastbare acties achter onze CO2-emissiedoelstellingen voor onze distributie. Dit onderstreept duidelijk onze rol als koploper voor de bouwindustrie, zowel in Denemarken als wereldwijd. Wij kijken erg uit naar deze samenwerking met Volvo Trucks, die ons unieke mogelijkheden biedt om samen de juiste complete elektrische oplossingen voor onze distributie te ontwikkelen”, verklaart Christian Elleby, Supply Chain & Procurement Director bij Unicon.

De Deense recordorder voor elektrische trucks is opmerkelijk, omdat zware voertuigen voor de betonindustrie moeilijk te elektrificeren zijn. Volgens Peter Ericson, Managing Director van Volvo Trucks in Denemarken, is dit dan ook een belangrijke en toekomstgerichte samenwerking, waar beide partijen veel van verwachten: “Met deze overeenkomsten zetten wij belangrijke stappen in de uitbreiding van fossielvrije distributieoplossingen naar de betonindustrie, waar de elektrificatie van zware voertuigen een zeer moeilijke uitdaging is geweest vanwege de zware ladingen en de continue mixvereisten. We zijn blij dat we Unicon aan boord hebben als strategische partner en we verwachten veel te leren en te ontwikkelen als gevolg van de samenwerking ten voordele van een hele industrie.”

Unicon is van mening dat elektrische betonmixers de meest voor de hand liggende technologie bieden voor het bereiken van ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen. Dit geldt zowel met betrekking tot het ondersteunen van emissievrije distributie van stortklaar beton als voor het creëren van een betere en nog veiligere werkomgeving op bouwplaatsen. “Met de nieuwe elektrische betonmixers zijn we klaar om de eisen voor emissievrije bouwplaatsen in Denemarken te ondersteunen, die we zien van de stad Kopenhagen, evenals van een toenemend aantal aannemers en bouwers”, aldus Elleby.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer