Van den Bosch aan het werk met superlichte hoogvolume tankcontainer • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Van den Bosch aan het werk met superlichte hoogvolume tankcontainer

Transportbedrijf Van den Bosch uit Erp neemt een nieuwe tankcontainer in gebruik met een hoog volume maar een laag gewicht. De TS20 High Volume tankcontainer heeft een optimale payload, een maximale isolatiewaarde en is zo veilig mogelijk in gebruik.

Als het gaat om equipment staat Van den Bosch naar eigen zeggen nooit stil. “We blijven ontwikkelen om slimme innovaties in de praktijk te brengen, onze klanten nog beter te bedienen en de ‘status quo’ in bulktransport te verleggen”, aldus Emiel van Haren, Operations Director division Liquid Food bij Van den Bosch.

De High Volume Ultra Light-tankcontainer met een capaciteit van 35.500 liter is ontwikkeld in samenwerking met partner Van Hool en is volgens de partners uniek in zijn soort. Wederom, want in 2014 namen we de voorloper van deze innovatieve tankcontainer al in gebruik. “Waar we destijds een enorme stap hebben gezet op het gebied van payloadoptimalisatie en gekozen hebben voor een onderbediend mechanisme, gaan we nu nog een stap verder”, vertelt Van Haren.

De nieuwe pressurised tankcontainer is uitgerust met een single point of sealing, dat gekoppeld is aan het onderbediende mechanisme van de container. Niet alleen de luchtleiding, maar ook de verzegeling wordt voortaan eenvoudig bediend via een kraan in de uitloopkist. Van Haren: “De ontwikkeling van ground level controlled-equipment is een nieuwe stap om onnodig werken op hoogte en alle risico’s van dien te voorkomen. Ook optimaliseren we de verzegelbaarheid door van twee naar slechts één verzegelpunt op de container te gaan.”

De lichtgewicht-container heeft een laadcapaciteit van 30 ton. “Samen met Van Hool hebben we alles op alles gezet om de container zo licht mogelijk te maken – 3180 kilo om precies te zijn, zodat we de beladingsgraad verder kunnen verhogen”, aldus Van Haren. De container wordt ingezet voor het intermodale transport van vloeibare levensmiddelen in Europa, in het bijzonder plantaardige oliën en vetten, zoals zonnebloemolie, sojaolie, palmolie en kokosolie. “Deze producten hebben een lager soortelijk gewicht. Dankzij de inzet van de High Volume Ultra Light-tankcontainer kunnen we ook van deze producten 30 ton laden. Dat resulteert in een maximale payload, een besparing op logistieke kosten en minder transportbewegingen. De hoge isolatiewaarde maakt de container bovendien ideaal voor geconditioneerd transport.”

Van Haren is altijd op zoek naar manieren om het equipment verder te verbeteren. Tien jaar geleden was 28 ton laden bijvoorbeeld de standaard in de markt. “Dat kon beter. Samen met onze partner Van Hool ontwikkelen we door tot 30 ton. In de tussentijd hebben we continu gezocht naar manieren om onze containers nog beter te maken. Bijvoorbeeld door een single point of sealing en de omschakeling naar een drukcontainer om de inzetbaarheid te vergroten. Ook het verbeteren van de isolatiewaarde hoort daarbij, wat het behoud van producttemperatuur ten goede komt en stolling voorkomt.”

De nieuwe High Volume Ultra Light-tankcontainers worden op dit moment in een eerste serie van 50 stuks uitgeleverd door producent Van Hool.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer