Ga naar hoofdinhoud

Van der Meer kan weer verder met nieuwe MAN

Grondverzet- en Aannemingsbedrijf Van der Meer uit Scharnegoutum heeft een nieuwe MAN TGX 26.470 6×2 trekker in gebruik genomen. De nieuwe MAN wordt ingezet voor het transport van rijplaten en is volledig op afstand te bedienen vanaf de kraan.

Grondverzet- en Aannemingsbedrijf Van der Meer, met naast de hoofdvestiging ook een filiaal in Winkel (NH), heeft 46 medewerkers in dienst. Het machinepark van het bedrijf wordt met eigen vervoer verplaatst in de regio Midden- en Noord Nederland. Daarvoor heeft het bedrijf vier eigen MAN-trucks.

Afstandsbediening

De nieuwste aanwinst is speciaal voor het transport en het leggen van rijplaten. Om die reden is de truck vanaf de kraan bestuurbaar, door middel van een systeem van Hy-Drive. Daardoor kan de chauffeur op de kraan blijven zitten, terwijl de truck langzaam voor- of achteruit rijdt tijdens het leggen van een platenbaan. Gelijktijdig met de nieuwe MAN werd ook een nieuwe Draco oplegger besteld met stuurassen en een zware kraan.

MAN Optiview

De nieuwe MAN is voorzien van de 470 pk sterke D26 krachtbron, in combinatie met de geautomatiseerde MAN TipMatic 12 versnellingsbak. Met de ruime GM-cabine met het MAN OptiView camerasysteem, met Lane Change Support, verdwijnt de dode hoek volledig en is het gehele voertuig in één beeld te zien. Met slimme functies stelt de chauffeur het zicht naar wens in. Verder is de truck voorzien van Adaptive Cruise Control met Stop&Go, waarmee ook in de file volledig automatisch gereden kan worden. Voor de donkere maanden is de truck rijkelijk voorzien van extra verlichting en werklampen rondom.

Wierda

Directeur Jan Ane van der Meer over de keuze voor MAN: “Wij doen al sinds 2003 zaken met Wierda Bedrijfswagens en daar hebben we een uitstekende relatie mee. Dat het weer een MAN werd, was dan ook een logische keuze.” Directeur- en mede-eigenaar Ronald Heite: “Naast de drie MAN-trucks hebben we ook een MAN TGE bestelwagen in de vloot. Daarmee hebben we één aanspreekpartner, en dat werkt gewoon prima.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer