Van der Valk + De Groot zetten DAF’s CF in voor het riool • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Van der Valk + De Groot zetten DAF’s CF in voor het riool

Van der Valk + De Groot, specialist in rioleringsbeheer, vervangt in vijf jaar tijd 54 trucks. De eerste twee werden afgelopen week geleverd. Het zijn nieuwe DAF’s CF 410 FN met vacuümzuigeropbouw, Dat gebeurde bij de DAF-fabriek in Eindhoven in aanwezigheid van Michiel Kuijs, Directeur DAF Nederland, en Klaas Hobo, verkoopleider Van Hooft Bedrijfswagen. John Witkamp, CEO van Van der Valk + De Groot heeft de sleutels in ontvangst genomen, samen met COO Evert Wijnbergen en Jan Huygen, directeur Grootvalk opbouwfabriek.

“DAF is eigenlijk al 57 jaar onze belangrijkste leverancier”, stelt Witkamp. “De eerste DAF uit 1962 is er zelfs nog. Die maakt deel uit van het historisch erfgoed. Voor vernieuwing van het wagenpark hebben we afgelopen voorjaar weer gekozen voor DAF, omdat bij dit merk en ook bij de dealer de specifieke kennis aanwezig is van onze speciale voertuigen. Niets is bij ons standaard. Met DAF kunnen we soepel schakelen als het gaat om kleine veranderingen aan het chassis voor onze specialistische opbouw. Zelfs onze gele huiskleur heeft DAF opgenomen in het af-fabriek leverbare kleurenpallet. Zo is er geen verschil in kleurtint tussen cabine en opbouw.”

Gunstige onderhoudskosten kunnen waarmaken is een ander pluspunt voor Van der Valk + De Groot. Witkamp: “DAF kan dat! Het klopt gewoon altijd. De dealer speelt daarin een sterke rol. Wat is beloofd, komt uit. Met 130 trucks in je wagenpark is dat een factor van belang. Overigens is tweederde van onze vloot van het merk DAF. Het gaat om trucks voor HD (Hoge Druk) spoelwagens, vacuümzuigers, combi’s met beide opbouwen en kolkenzuigers. Het zijn de voertuigen voor rioleringsbeheer.”

De motoren van DAF scoren ook punten met brandstofverbruik. “Het verbruik is gewoon goed. Dat is best belangrijk voor ons, omdat we als bedrijf op de CO2-ladder op schaal 5 zitten, de hoogste dus. De chauffeurs prijzen DAF om ergonomie en ruimte. Ze rijden er graag mee. Hun tevredenheid telt zeker mee in de keuze.”

Van der Valk + De Groot heeft louter vrachtautochassis besteld. De opbouw van de nu afgeleverde nieuwe DAF CF 410 vacuümzuigers is uitgevoerd door specialist Dietmar Kaiser in Liechtenstein. Witkamp: “De eerste nieuwe DAF HD spoelwagens, waarvoor we in juli een order hebben gedaan, worden opgebouwd in onze eigen fabriek in Waalwijk, Grootvalk BV. Deze opbouwfabriek is het onderdeel binnen Van der Valk + De Groot dat verantwoordelijk is voor de opbouw van materieel en voor materieelbeheer in alle facetten. In onze eigen fabriek worden zowel de totale opbouw van reinigingswagens als alle elektronica en fijnmechanica vervaardigd.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer