Van Eck levert twee mega schuifzeiltrailers aan Georgi • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Van Eck levert twee mega schuifzeiltrailers aan Georgi

De Duitse specialist in luchtvracht en hoogwaardig transport Georgi is al decennia lang klant van Van Eck. Onlangs werden twee bijzonder multifunctionele luchtvrachttrailers door Van Eck afgeleverd.

De voornaamste redenen waarom Georgi bij de aanschaf van nieuwe trailers bij Van Eck uitkomt, zijn divers. “In de eerste plaats kan Van Eck trailers leveren met een inwendige laadhoogte van meer dan drie meter”, legt fleetmanager Hubert Hohl van Georgi uit. “Ten tweede voert Van Eck onze opdrachten altijd precies uit, en dat is heel goed te zien bij deze trailers, die zijn uitgerust met tal van voorzieningen om het laden en lossen te vereenvoudigen en te versnellen”, aldus Hohl.

De trailers die Georgi dit keer bestelde hebben naast een schuifdak, ook de mogelijkheid om het complete dak over de volle lengte zestig centimeter te verhogen. Verder kunnen de zijwanden aan de achterkant naar buiten worden verschoven, waardoor bijvoorbeeld hoge en brede machines toch snel, veilig en schadevrij kunnen worden ingeladen. De techniek om de trailer zo te veranderen komt uit eigen expertise bij Van Eck. In de laadvloer van de trailer zijn zes rollenbanen weggewerkt en de aandrijving daarvan is centraal onder de laadvloer aangebracht. Op deze manier ontstaat een trailer met een ongewoon groot laadvolume en met uitzonderlijke voorzieningen om snel en veilig laden en lossen mogelijk te maken.

Direct na aflevering vertrok de eerste van deze twee trailers naar de Amsterdamse, of beter gezegd Schiphol-vestiging van Georgi om daar een machine te gaan laden.  Georgi heeft verder nog vestigingen in Tsjechië en Polen, alsmede direct bij de luchthavens van Frankfurt en Leipzig. Van Eck levert al sinds medio jaren tachtig van de vorige eeuw trailers aan Georgi. “We hebben het bedrijf verder en verder zien groeien, doordat het steeds koos voor het meest efficiënte materieel”, aldus Hans van Eck. Georgi heeft nu een wagenpark van 400 trekkende eenheden en nog eens 470 trailers. Daarbij valt op, dat Georgi een van de weinige Duitse vervoerders is die een aantal LZV structureel aan het werk heeft voor meerdere klanten. Naast in luchtvracht, is Georgi ook gespecialiseerd in pharmavervoer, gevaarlijke stoffen, geconditioneerd vervoer, machinetransport en het vervoer van hoogwaardige lading.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer