Van Straalen de Vries laat Iveco’s op LNG in wagenpark debuteren • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Van Straalen de Vries laat Iveco’s op LNG in wagenpark debuteren

Van Straalen de Vries Transport uit Zwaagdijk-Oost heeft voor het eerst Iveco trucks met LNG-motoren in haar wagenpark opgenomen. Met de twee S-Way’s NP hoopt het bedrijf voor twee divisies de CO₂-footprint te verkleinen en tegelijkertijd richting geven aan haar duurzaamheidambities.

Van Straalen de Vries, met een wagenpark van circa 600 trucks, heeft voor het eerst gekozen voor Iveco’s met een LNG-motor. De LNG-trucks stoten circa 10 procent minder uit dan een vergelijkbare dieseltruck. De Cursor 13 aardgasmotor van Iveco stoot tevens tot wel 90 procent minder stikstofdioxide (NO₂) en 99 minder fijnstof uit ten opzichte van een Euro VI Step D dieseltruck. Hierdoor levert VSDV volgens Iveco een aanzienlijke bijdrage aan een schonere wereld. De CO₂-uitstoot kan verder worden gereduceerd tot wel 95 procent, zodra zij de stap zetten naar Bio-LNG. Financieel verantwoordelijk zetten zij nu deze stap om te verduurzamen, omdat VSDV op basis van het Maut-voordeel flink wat euro’s kan besparen. VSDV kan bovendien rekenen op een milieu-investeringsaftrek (MIA) tot wel 13,5 procent en een CEF-subsidie, waardoor zij de meerprijs van hun aanwinsten relatief snel kunnen terugverdienen.

VSDV kiest er bewust voor om één Iveco S-Way NP te laten rijden voor Otten Transport vanuit de vestiging in Hoogeveen, zodat zij hiermee efficiënt op en neer kunnen pendelen naar Duitsland. De andere Iveco LNG-truck heeft als standplaats Zwaagdijk en wordt multifunctioneel ingezet voor VSDV. Allebei de trucks gaan circa 120.000 kilometer per jaar rijden, waarvan het grootste gedeelte in Duitsland. Daar is de business case ook op gebouwd, zodat VSDV het maximale uit haar Iveco’s kan halen. Het is een groot voordeel voor VSDV dat zij bij deze LNG-trucks beschikken over de hoogst haalbare actieradius met 1.600 kilometer. De trucks kennen bovendien een onderhoudsinterval van 90.000 kilometer, waardoor VSDV beschikt over een maximale uptime.

VSDV heeft een primeur te pakken, omdat het haar eerste kilometers gaat afleggen met Iveco LNG-trucks. Duncan Kavelaar, Verkoopadviseur bij Veekro Bedrijfswagens vertelt hierover: “Als buurman zijn we enorm trots dat we twee Iveco’s S-Way NP’s hebben afgeleverd bij zo’n aansprekend transportbedrijf in Nederland.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer