Ga naar hoofdinhoud

Vanaf mei voertuigen en chauffeurs registreren bij NIWO

Vanaf 1 mei aanstaande stelt de NIWO het voertuigregister voor vergunninghouders open. Hierin moet ieder transportbedrijf zijn voertuigen en het aantal chauffeurs registreren. Net als nu moet tegenover elk vergunningsbewijs een voertuig staan, maar aan het aantonen daarvan worden hogere eisen gesteld. Dat meldt TLN, dat deze ontwikkeling als positief en een middel om fraude te voorkomen betitelt.

Daarnaast moeten er voldoende chauffeurs werkzaam zijn bij de onderneming. Voor een ondernemer met 10 vergunningsbewijzen is het niet logisch om maar 1 chauffeur te hebben. De NIWO gaat dit controleren vanwege nieuwe Europese regels uit het Mobility Package (Vestigingseis). Het niet aanleveren van de gegevens kan leiden tot intrekking van de vergunning.

Het voertuigregister is onderdeel van het ondernemersloket van de NIWO. Ondernemingen die gebruik maken van het ondernemersloket kunnen hun gegevens eenvoudig inzien. De kentekens en de wijze waarop je over voertuigen beschikt via koop, huur of lease, leg je zelf vast in het voertuigregister. In geval van huur of lease upload je je huur- en/of leasecontracten. Bij koop (eigendom) is dat niet nodig. Ook het aantal werknemers en het aantal chauffeurs vul je in.

Om toegang te krijgen tot het ondernemersloket en het voertuigregister log je in met eHerkenning. De NIWO hanteert eHerkenning op niveau 3 (EH3), de standaard bij de overheid. Het is een veilige en betrouwbare manier van inloggen waarmee je bij vele andere overheidsinstanties kunt inloggen. eHerkenning is gekoppeld met het KVK-nummer van de onderneming, zodat je namens je onderneming online zaken kunt regelen met de overheid. Heb je nog geen eHerkenning, dan kun je dat aanvragen bij een van de erkende leveranciers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer