Vialis en Hanos zorgen voor betere doorstroming vrachtverkeer • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Vialis en Hanos zorgen voor betere doorstroming vrachtverkeer

Vialis, een VolkerWessels onderneming, heeft met groothandel Hanos als eerste gebruiker ‘groen licht’ gegeven voor ReQuest. Dat is een applicatie die, door de chauffeur centraal te stellen, de logistieke dienstverlener en de overheid in staat stelt hun veiligheids- en duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren, door doorstroming en beschikbaarheid te reguleren.

Tijdens de GoLive op het hoofdkantoor van Hanos geeft Wim Willems, wethouder mobiliteit van de gemeente Apeldoorn en voorzitter van de themagroep Smart Cities van het Stedennetwerk G40, aan een belangrijke rol te willen spelen rondom dit onderwerp. “We nemen als lokale overheid graag het voortouw om onze stad leefbaar te houden. In de eerste plaats voor mensen die in de buurt wonen, maar ook voor andere weggebruikers. Het bundelen van krachten, zoals we in dit geval hebben gedaan, helpt ons gezamenlijke mobiliteitsdoelen te behalen.” Ook het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is trots. “Heel mooi om de stappen in daadkracht en ontwikkelingen te zien die hier zijn gemaakt”, zegt Caspar de Jonge, Senior Executive Intelligent Transport Systems, Smart Mobility en Smart Cities.

Op de foto van links naar rechts: Erik Kamps (Crossyn), Theo de Graaf (HANOS), Willem Hartman (Vialis), Wim Willems (gemeente Apeldoorn), Caspar de Jonge (ministerie van IenW), Robbert Wittmaekers (Vialis) en Reinder Zuidhof (Hanos).

De ReQuest oplossing werkt samen met intelligente verkeersregelinstallaties (iVRI’s). Als de situatie het toelaat krijgen vrachtwagens en logistieke dienstverleners met ReQuest eerder groen bij een verkeerslicht. Om eerder groen te krijgen bij kruispunten voert de chauffeur via de ReQuest app, via een mobiele telefoon, zijn bestemming in. Vanaf dat moment kan de app communiceren met de intelligente verkeersregelinstallaties (iVRI’s) in de omgeving. De chauffeur kan zo veilig, zonder stop of rem actie, doorrijden. Door te investeren in ReQuest dragen vervoerders bij aan een beter milieu. “Onze deelname aan de ReQuest dienst van Vialis past naadloos in ons streven om de verkeersveiligheid te verhogen en onze uitstoot te reduceren”, vertelt Reinder Zuidhof, directeur logistiek van Hanos.

“Als Vialis ontwikkelen we met partners innovatieve oplossingen om weggebruikers, dus ook transporteurs en logistieke dienstverleners, veilig, snel en op een duurzame manier te laten reizen”, vertelt Robbert Wittmaekers, algemeen directeur van Vialis. “Met dank aan onze partners voor deze GoLive, de gemeente Apeldoorn, Hanos, Crossyn en de steun van het ministerie van IenW wordt de verkeersveiligheid slim en duurzaam verbeterd.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer