VidaXL gaat intensiever samenwerken met TIP • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VidaXL gaat intensiever samenwerken met TIP

E-commerce bedrijf VidaXL heeft de afgelopen periode, mede dankzij de toename van internetverkopen, een enorme groei doorgemaakt. Dit leidt tot een sterkere samenwerking met TIP en de inzet van nieuwe trailers.

VidaXL is een internationale online retailer met een groot assortiment aan artikelen voor onder andere huis en tuin. Het bedrijf heeft de laatste jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt en vorig jaar is de groei in een sneltreinvaart terecht gekomen. Om aan deze toenemende groei te voldoen, worden er momenteel nieuwe distributiecentra gebouwd in Venlo en Polen. Aan het einde van 2021 zullen de werkzaamheden klaar zijn. Mede hierdoor is ervoor gekozen om de trailervloot uit te breiden met tientallen extra TIP trailers met telematica. Deze trailers zet VidaXL, net zoals de overige trailers, in voor transport door geheel Europa.

“De thuisbasis van VidaXL ligt in Venlo, van daaruit worden de pakketten verzendklaar vervoerd naar diverse locaties in heel Europa”, vertelt Matthijs Zwart, transport director van VidaXL. “Onze volumes in bepaalde landen zijn enorm gegroeid en hierdoor leveren wij nu rechtstreeks onze producten aan depots in heel Europa. Zowel regionaal als in de rest van Europa, van Oslo en Madrid tot Boedapest. Dagelijks vertrekken er tussen de 70 en 100 ritten vanuit Venlo naar deze depots. De nieuwe trailers die we in gebruik nemen, zetten wij ook daar in. Onze chauffeurs koppelen in Venlo de volle trailers aan en brengen ze naar verschillende locaties in Europa.”

Leeg terugrijden vanuit de diverse Europese depots, gebeurt eigenlijk niet. VidaXL vertelt: “Wat veel mensen niet weten, is dat wij naast onze e-commerce business, ook nog een complete expeditie tak hebben opgezet met transportdiensten en een eigen wagenpark. Hierbij vervoeren we vanuit locaties in heel Europa terug vracht richting Nederland en het Ruhrgebied. Voor deze terugvracht werken we samen met eigen leveranciers en vaste transportpartners. Daarnaast hebben we capaciteit beschikbaar om lading voor derden te transporteren richting Nederland of Ruhrgebied. Interessante aanvulling is dat we inmiddels gestart zijn met een spoorverbinding tussen Venlo en Poznan, waarbij we niet kraanbare trailers vervoeren via een platformconcept.”

Naast de inzet van trailers op de lange termijn, heeft VidaXL ook regelmatig extra trailers nodig om snel drukte op te vangen. Josh Titulaer, Area Sales Manager bij TIP vertelt: “De sector waarin VidaXL actief is, wordt gekenmerkt door veel consumentenpieken. ‘Wordt het bijvoorbeeld mooi weer, dan bestellen consumenten meer tuinmeubels. Dit vangt VidaXL dan op door de inzet van extra huurtrailers. Hiervoor heeft VidaXL korte lijntjes met onze TIP vestiging in Venlo. De transportplanners hoeven maar een berichtje te sturen en wij zorgen ervoor dat er extra trailers klaar staan.” De groei van de afgelopen jaren heeft ervoor gezorgd dat VidaXL steeds meer inzet op forecasting. ‘Door de groei van de afgelopen jaren, kan VidaXL ondertussen aardig goed inschatten welke volumes op ze afkomen’ vult Josh verder aan. ‘Doordat ze dit beter kunnen inschatten, kan VidaXL ook beter voorspellen wanneer er extra trailers nodig zijn. Als VidaXL dit aan ziet komen, dan proberen ze dit zo vroeg mogelijk aan ons door te geven zodat wij de trailers kunnen inplannen.”

TIP werkt sinds 2016 nauw samen met VidaXL en verzorgt meer dan alleen de huurtrailers. Naast het schakelen tijdens pieken en dalen, zijn er verschillende zaken die door VidaXL als waardevol worden beschouwd en waar TIP in faciliteert. Titualer vertelt: “We werken al geruime tijd intensief samen met VidaXL. We weten daarom precies waar de behoeftes van VidaXL liggen. Het opzetten van een onderhoudsplanning, het op- en afschalen tijdens pieken, maar ook het omgaan met schades en het inzetten van telematica voor verschillende toepassingen zijn hier goede voorbeelden van. Een mooie volgende stap in de samenwerking.”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer