VIDEO - Carrier lanceert Lynx Fleet in Europa • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Carrier lanceert Lynx Fleet in Europa

Carrier Transicold heeft donderdag tijdens een digitaal evenement Lynx Fleet gepresenteerd, een telematicasysteem voor de koudeketen dat is ontwikkeld in samenwerking met Amazon Web Services.

Lynx Fleet zal eind juni beschikbaar zijn voor alle klanten van Carrier Transicold Truck & Trailer Europe. Het biedt verbeterde connectiviteit in de hele koudeketen en helpt zo voedselverlies te beperken, de operationele carbon footprint te verlagen en de efficiëntie te verbeteren. De applicatie biedt essentiële informatie via een gecentraliseerde datastroom en verbeterde zichtbaarheid voor eigenaars, producenten, chauffeurs, wagenparkbeheerders en retailers over de producten die worden vervoerd en de leveringswijzen waarmee ze worden vervoerd. Bovendien biedt het klanten belangrijke inzichten in apparatuur.

“Door te helpen snellere, datagestuurde beslissingen te nemen, kunnen onze klanten een gezondere, veiligere en duurzamere koudeketen realiseren”, zegt Emmanuel Langevin, Service Director, Carrier Transicold Europe Truck and Trailer. “Lynx Fleet ontsluit de kracht van big data, wat de sleutel zal zijn om onze industrie efficiënter en duurzamer te laten werken.”

Voor transporteurs zal de Lynx-oplossing proactief onderhoud voor Carrier Transicold-apparatuur voorstellen, wat helpt om de uptime te maximaliseren en onverwachte reparaties te verminderen. Een van de vele functies is dat operators op afstand de pull-down-sequentie kunnen starten wanneer de koelunit op het net wordt aangesloten, waardoor brandstof- en arbeidskosten worden beperkt. Geavanceerde rapportagemogelijkheden zullen ook helpen bij het implementeren van best practices, het veranderen van gedrag en het creëren van aanzienlijke besparingen op winst en verlies.

“De Lynx-oplossing is een uniek krachtig ecosysteem om onze klanten meer inzicht te geven in hun cold chain-activiteiten,” zegt Victor Calvo, President, International Truck & Trailer, Carrier Transicold. “Deze IoT-oplossing kan de connectiviteit in de hele koudeketen verbeteren en helpen de uptime en optimalisatie van de vloot te verhogen, wat het risico op ladingbederf kan verminderen.”

Het Lynx-platform combineert de analyseprogramma’s, kunstmatige intelligentie en het IoT  van AWS met de koel- en bewakingsoplossingen van Carrier, waarmee het huidige digitale aanbod van Carrier voor het beheer van geconditioneerd transport en opslag van bederfelijke goederen wordt uitgebreid. Klanten die het Lynx-platform gaan gebruiken krijgen toegang tot trackingmogelijkheden van vertrek tot bestemming, real-time alerts, geautomatiseerde processen en voorspellende analysemogelijkheden, zodat ze hun geconditioneerde lading efficiënter kunnen leveren en de kosten van de koudeketen kunnen verlagen door optimaal gebruik van middelen en minimaal verlies van goederen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer