VIDEO – DB Schenker rijdt 40 tons Hyzon • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – DB Schenker rijdt 40 tons Hyzon

DB Schenker gebruikt de eerste trekker op waterstof die in Duitsland is goedgekeurd voor gebruik op de openbare weg. De brandstofceltruck, vervaardigd door Hyzon, wordt door de vestiging van DB Schenker in Keulen ingezet in de dagelijkse dienst tussen Keulen en Eupen (België). DB Schenker is daarmee de eerste logistieke dienstverlener in Duitsland die een voertuig met een brandstofcel (FCEV) in de 40-tonsklasse gebruikt.

Cyrille Bonjean, Executive Vice President Land Transport in Europa: “De inzet van het eerste waterstofvoertuig van 40 ton in het grensoverschrijdende verkeer tussen Duitsland en België is een mijlpaal in het kader van onze duurzaamheidsdoelstellingen op lange termijn. Het toont aan dat we op het snijvlak van de technologie opereren, en het is een goed voorbeeld van het belang van samenwerking met innovatieve en goed presterende groene mobiliteitsbedrijven.”

Ralf Többe, Executive Vice President Land Transport voor Duitsland en Zwitserland: “De grotere regio Keulen is zeer geschikt voor de inzet van onze eerste oplegger met waterstof in Duitsland, vooral dankzij de goed ontwikkelde tankinfrastructuur in deze regio. Er zijn nog meer FCEV’s gepland.”

De Hyzon trekker met brandstofceltechnologie beschikt over een actieradius van ongeveer 400 kilometer, terwijl het maximale laadvermogen hoger is dan bij 100 procent elektrisch aangedreven vrachtwagens. Een ander groot voordeel van de waterstoftechnologie bij dagelijks gebruik is volgens DB Schenker het snelle tankproces van ongeveer 15 minuten.

DB Schenker gebruikt de Hyzon truck in een pay-per-use model dat wordt aangeboden door Hylane, een verhuurbedrijf gespecialiseerd in CO2-neutrale bedrijfsvoertuigen. De samenwerking tussen de twee bedrijven bestaat al meer dan twee jaar, en omvat naast de verhuurdienst ook gezamenlijke ontwikkelingsprojecten: de rij- en gebruiksgegevens van de dienst op het traject Keulen – Eupen, die nu van start gaat, zullen dan ook door Hylane worden gebruikt om haar op gebruik gebaseerde verhuurmodellen voor CO2-neutrale mobiliteit verder te verbeteren.

Sara Schiffer, algemeen directeur van Hylane: “Het samen met DB Schenker in Duitsland in gebruik nemen van de eerste trekker op waterstof is een belangrijk succes. We hebben hier lang naartoe gewerkt. Met het testen van de voertuigen neemt DB Schenker een pioniersrol op zich en doen we samen belangrijke ervaring op voor een markt die in Duitsland zal groeien.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer