VIDEO – Gevezet kiest voor Renault T (en Jimry is er blij mee) • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Gevezet kiest voor Renault T (en Jimry is er blij mee)

Gevezet Internationaal Transport uit Den Bommel heeft sinds eind vorig jaar de Renault Trucks T High rijden. Het betreft een T High 520 6×2 pusher met daarachter een Hammar sideloader. De truck wordt hoofdzakelijk ingezet voor zeecontainertransport. Het voertuig werd geleverd door Renault Trucks-dealer Bluekens Truck en Bus.

De Renault Trucks T High 520 6×2 heeft een krachtige DTI 13-liter motor die een maximaal koppel van 2550 Nm levert. Daarnaast is de truck voorzien van een automatische Optidriver versnellingsbak. De truck is verder uitgerust met ABS, ASR, Drag Tork Control, Hill Start Aid, ESC en Eco-cruise met Optiroll.

Om de gewichten goed te verdelen en om eenvoudig te manoeuvreren op moeilijk bereikbare en krappe locaties is er gekozen voor een gestuurde hefbare voorloopas. De Renault T High is ook voorzien van een Bevako hydrauliek unit. Voor optimaal gebruik door Gevezet van de Hammar trailer zijn de licht- en luchtaansluitingen af fabriek dubbel uitgevoerd en zitten deze zowel achter de cabine als op de achterzijde van de trekker. De hydrauliek leidingen blijven op deze manier vrij draaien in geval van aankoppeling van de sideloader. Maar er kan ook eenvoudig een normaal containerchassis worden aangekoppeld.

Met deze trailer kunnen eenvoudig volle en lege zeecontainers worden gelost. Of het nu gaat om 20 of 40 ft containers, normaal of highcube, binnenlands vervoer of internationaal. Voor de uitwisselbaarheid is er tevens een schuifschotel toegepast die pneumatisch vanuit de cabine versteld kan worden.

Om het comfort voor de chauffeur zo optimaal mogelijk te maken is het dashboard in de cabine afgewerkt in Carbon Ultimate-uitvoering. Daarnaast is de Renault-truck uitgerust met het pack ‘Comfort Live’ en het pack ‘Protect’.

Tevens is de truck voorzien van het Roadpad-systeem waardoor de chauffeur via het 7” multimedia kleurenscherm met touchscreen bediening een comfortabele en veilige rijbeleving ervaart.

De luxe luchtgeveerde chauffeursstoel met geïntegreerde veiligheidsgordel, lederen bekleding en dubbele armleuningen zorgen voor optimale ondersteuning tijdens het rijden en manoeuvreren.

In deze video vertelt chauffeur Jimry Maria over het rijplezier wat hij beleeft met de nieuwe Renault Trucks T High.

“Deze Renault-truck is heel krachtig waardoor je ook op de plekken waar het moeilijk insturen is het werk gedaan krijgt. En anderen reageren heel enthousiast op de nieuwe auto waardoor je zin krijgt om elke dag met plezier achter het stuur te gaan zitten”, aldus Jimry.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer