VIDEO - Michelin lanceert EffiTrailer fleetmanagement • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VIDEO – Michelin lanceert EffiTrailer fleetmanagement

Michelin Solutions presenteert nu ook in Nederland EffiTrailer. Deze nieuwe oplossing, die door Michelin Solutions is gebaseerd op het telematics-platform van Worldline, verzamelt en ontsluit de data van getrokken materieel in real-time. De data, zoals GPS-locatie, bandendruk, status van het EBS, maar ook mogelijke overbelading, geven via het rapportagesysteem informatie over de prestaties van de vloot. Tevens bevat het systeem een waarschuwingsfunctie die real time controle garandeert.

29_MICHELIN%20SOLUTIONS%20EFFITRAILER%202015%20%20_w580_h387Michelin Solutions, een dochterbedrijf van Michelin dat sinds 2013 opereert, presenteert met EffiTrailer na EffiFuel en EffiTires alweer haar derde efficiencytool voor fleetowners. Dat is nodig, beredeneert Michelin Solutions, want de TCO van een oplegger bedraagt circa 600 euro per maand. Als er pechgevallen zijn, bedraagt dat in 70 procent van de gevallen de trailer. Stilstand kost al snel 1000 euro, waarvan de helft voor rekening komt van banden en de helft voor schade en reparatie van de trailer. Besparing op de trailervloot komen voort uit diverse zaken: beter zicht op de bandenspanning en daardoor minder schade en verbruik, optimalere beladingsgraad, dankzij geolocation sneller laden en lossen. Michelin Solutions presenteert 28_MICHELIN%20SOLUTIONS%20EFFITRAILER%202015%20%20_w580_h387geweldige besparingen in een case-study, maar misschien is het slimmer de bandenfabrikant zelf om een calculatie te vragen.

“Met behulp van EffiTrailer kunnen transportbedrijven hun operationele marges verbeteren, terwijl zij de beveiliging van hun lading kunnen versterken en een betrouwbare levering garanderen. Door de modulaire opzet van haar platform en operationele capaciteit kunnen we een beroep doen op Worldline voor de ontwikkeling van innovatieve oplossingen en deze in heel Europa uitrollen”, vertelt Philippe Miret, CEO van Michelin Solutions.

“De lancering van de Connected Vehicles-oplossing van Worldline voor de wagenparken van de klanten van Michelin Solutions toont aan dat we op een effectieve manier invulling kunnen geven aan klantbehoeften met betrekking tot het vergaren en analyseren van data, ongeacht de aangesloten apparatuur. We willen Worldline positioneren als een betrouwbare partner die in staat is klanten gedurende de volledige levenscyclus van onze oplossingen te ondersteunen”, aldus Olivier Stuckens, Managing Director Mobility & e-Transactional Services van Worldline.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer