Vier Fuso’s eCanter voor PostNL • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Vier Fuso’s eCanter voor PostNL

PostNL neemt voor haar stadsdistributieservice Stadslogistiek vier nieuwe Fuso’s eCanter in gebruik. In totaal heeft Stadslogistiek nu zes van deze elektrische stadsdistributietrucks in gebruik in Den Haag, Nijmegen, Tilburg, Amersfoort en Maastricht.

Stadslogistiek willen PostNL en haar partners de stedelijke bezorgingslogistiek een nieuwe vorm geven door deze slimmer en duurzamer te maken. Partners van het initiatief zijn vooral verhuisbedrijven met een goede locatie aan de rand van de stad. Samen hebben zij zogenaamde groene stadsknooppunten gecreëerd. De klanten van Stadslogistiek zijn grotendeels bedrijven in de binnenstad en hun leveranciers hebben afgesproken om alle goederen op de hubs te leveren in plaats van op verschillende locaties in de binnenstad. Stadslogistiek haalt vervolgens alle goederen op bij de hubs en combineert leveringen aan de klanten in de binnenstad. Het voertuig in deze innovatieve logistieke operatie is de Fuso eCanter!

De 7,49 ton wegende elektrische Fuso’s vervoeren allerlei goederen die op pallets tot zwaardere bundels worden samengevoegd en in de laadbak worden geladen, die een laadvermogen van maximaal 3,5 ton kan vervoeren. Typische leveringen kunnen printerpapier, koffiepapier of nieuwe handdoeken zijn, voor klanten zoals detailhandelaren, gemeentehuizen, ministeries of verzekeringskantoren. Met een bereik van 100 kilometer voldoet de Fuso eCanter aan de binnenstedelijke korte-afstandsdistributie-eisen van Stadslogistiek. s Avonds keren de eCanter-trucks terug naar hun respectievelijke hubs. Daar worden ze ’s nachts volledig opgeladen, zodat ze ’s ochtends met een nieuwe bezorgopdracht kunnen rijden naar het centrum van de stad.

Tot nu toe zijn 18 Fuso’s eCanter geleverd aan klanten in Nederland. In de Verenigde Staten, Europa en Japan rijden klanten nu met meer dan 180 voertuigen in steden als New York, Los Angeles, Tokio, Berlijn, Londen, Amsterdam, Parijs, Kopenhagen en Lissabon.

In het komende nummer van TTM.nl rijdt TTM.nl uitgebreid met de Fuso eCanter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer