Ga naar hoofdinhoud

Vier nieuwe Scania’s S450 voor Oegema Transport

Oegema Transport uit het Overijsselse Dedemsvaart heeft onlangs vier nieuwe Scania S450 trekkers in gebruik genomen. Met name de vele goede berichten die directeur/eigenaar Sibbele Oegema over het brandstofverbruik en het chauffeurscomfort uit de markt hoorde hebben bijgedragen aan de keuze voor Scania. In een directe confrontatie met de belangrijkste concurrenten heeft de 450 pk 13-liter SCR-only motor in de internationale Green Truck competition 2019 bewezen de allerzuinigste te zijn.

De verlaagde 4×2 trekkers van Oegema zijn comfortabel en zeer compleet uitgerust. De S-slaapcabine met hoog dak heeft o.a. een geïntegreerde standairco en een retarder. Directeur/eigenaar Sibbele Oegema licht zijn keuze voor Scania toe: “De Scania’s zijn stoere trucks die de chauffeur veel comfort biedt. Met name in de huidige krappe arbeidsmarkt voor chauffeurs hopen wij met deze nieuwe trekkers een extra troef te hebben om chauffeurs geïnteresseerd te krijgen én te houden. Verder hoorden we zoveel goede berichten over het lage brandstofverbruik dat we zelf eens wilden ervaren hoe de truck zich in ónze dagelijkse praktijk houdt.”

V.l.n.r. Jos Leerkes, Account manager Scania Zwolle, Sibbele Oegema en Gerlof Oegema van Oegema Transport

Oegema Transport is een van de grootste vervoerders van Oost-Nederland. Het bedrijf heeft een wagenpark van ca. 300 trekkende eenheden en biedt werk aan ruim 500 medewerkers. De logistiek dienstverlener biedt naast een breed scala aan vervoersactiviteiten ook logistieke diensten aan diverse gerenommeerde opdrachtgevers. In Dedemsvaart beschikt men over een grote op-/overslagcapaciteit en doet men aan warehousing en crossdocking.

Sibbele Oegema, en zijn broer Gerlof, is thans de vierde generatie die leiding geeft aan het familiebedrijf. Dit bedrijf startte in 1919 haar activiteiten en viert dus dit jaar haar 100-jarige jubileum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer