Ga naar hoofdinhoud

Vijf Schmitz koeltrailers met dubbele laadvloer voor Van Gerwen

Logistiek dienstverlener Van Gerwen Logistics Service (GLS) heeft de trailervloot uitgebreid met vijf Schmitz Cargobull koeltrailers, voorzien van een dubbele laadvloer, een Schmitz-koelmachine en daarmee ook het complete telematicapakket.

Al sinds 2005 zijn Van Gerwen en Schmitz Cargobull Nederland zakenpartners. Inmiddels is de vloot van Van Gerwen uitgegroeid naar zestig stuks. “Dit zijn niet alleen koeltrailers, we rijden ook met schuifzeil- en boxtrailers”, zegt directeur Gerard van Gerwen in een toelichting. Het bedrijf rijdt voornamelijk levensmiddelen en personal care producten in het high value segment.

links algemeen directeur Sander Jaspers van Schmitz Cargobull Nederland en rechts Gerard van Gerwen, directeur van Van Gerwen Logistics Services. 

Spil

Van Gerwen Logistics Service ziet zichzelf als spil tussen opdrachtgever, chauffeur en eindklant. “Dat is in de loop der jaren zo gegroeid en dat heeft een mooi netwerk opgeleverd”, aldus Gerard van Gerwen. “We komen met onze trailers in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en de Benelux. Doordat wij onze trailers net even anders specificeerden, konden we bij de eindklant vaak het verschil maken.” Van Gerwen geeft het voorbeeld van de dubbele laadvloer. “We hebben een grote klant die ons vaak pallets van negentig centimeter hoog aanbiedt. Die passen makkelijk in een koeltrailer met dubbele laadvloer. We hebben deze klant ervan kunnen overtuigen dat we 99 pallets in twee trailers mee kunnen nemen in plaats van in drie. Daar heeft iedereen in de keten profijt van.”

Betrouwbaar

“Maar dan moet je wel over een trailer beschikken waar je honderd procent van op aan kunt. Dat heeft Schmitz Cargobull ons jaar in jaar uit bewezen. Ook oudere trailers rijden nog steeds in de vloot, Schmitz is een merk waar we van op aan kunnen. We streven naar eenheid in onze trailervloot, elke trailer is een visitekaartje van ons bedrijf.“  Met de komst van de eigen koelmachine van Schmitz, kwam daar voor GLS nog een dimensie bij.

Telematica

Sinds de koelmachine ook bij Schmitz Cargobull besteld wordt, werkt Van Gerwen ook met het telematicasysteem van de trailerfabrikant. “Dat wordt standaard af fabriek gemonteerd en het helpt ons bij het uitvoeren van de dagelijkse operatie. We hebben zelf geen trekkers, dus het trekkende materieel huren we in. Dankzij het telematicasysteem van Schmitz weten we altijd waar zich onze trailers bevinden, hoeveel kilometers er afgelegd zijn, en in het geval van koeltrailers op welke temperaturen de lading is geladen en gelost. We kunnen alles terugzien dat relevant is voor ons en dat is erg belangrijk. Wanneer het nodig is, kan ik de gewenste gegevens oproepen op mijn telefoon, maar dat gebeurt natuurlijk alleen wanneer er bij uitzondering sprake is van sterk afwijkende waarden.”

Eén reactie op “Vijf Schmitz koeltrailers met dubbele laadvloer voor Van Gerwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer