Vijf transporteurs in test elektrische Renault truck • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Vijf transporteurs in test elektrische Renault truck

Logistics Valley Regio Nijmegen is afgelopen week in de Nijmeegse binnenstad aan het project ZE-truck, waarbij vijf ondernemers om beurten gaan rijden met een elektrische Renault truck. Micodo, Klok Logistics, Huisman Transport, M&M en ATS Transport nemen de truck elk gedurende een maand op in hun bedrijfsvoering. De bevindingen en resultaten delen ze met andere ondernemers in de regio Nijmegen.

De aftrap was bij Café Faber op het Faberplein, een drukke binnenstedelijke locatie, waar de ZE-truck echter moeiteloos en geluidloos aankwam. De start van het project was tevens het eerste publieke optreden van wethouder John Brom van Nijmegen, met economie in zijn portefeuille. “In de logistieke sector heeft de regio Nijmegen alleen al 25.000 mensen aan het werk. Het is een belangrijke economische sector, die zich best wat meer mag laten zien. En dat doe je met een project als dit. Immers, de logistiek kampt met werknemerstekorten. In alle geledingen. Wat is er dan mooier dan het werk aantrekkelijk te maken door met zo’n prachtige elektrische vrachtwagen te gaan leveren? Tegelijkertijd moeten we meedoen met vergroenen van de sector, te meer daar over enkele jaren Nijmegen, Arnhem, maar straks ook bijvoorbeeld Wageningen, dicht gaan voor diesels. Dit soort projecten laat ondernemers kennis maken met de alternatieven, en houdt zo de sector overeind. Ik vind het mooi dat Renault Nederland zijn nek uitsteekt en meedoet. Het kost geld, maar de ondernemers van Logistics Valley maken hiermee een goede stap. En, dat zeg ik als wethouder met ook werk en inkomen in zijn portefeuille, je maakt er beleveren van jullie klanten voor jongeren er een stuk aantrekkelijker mee.”

De vijf ondernemers en Renault tekenden vervolgens een intentieverklaring, waarmee het project van start kon.

Voorzitter van Logistics Valley Regio Nijmegen Gert Jan Willems (UTS Verkroost) gaf aan: “Logistics Valley wil met dit project vooral drempels verlagen: ondernemers en hun chauffeurs kunnen zo zelf ervaring opdoen met elektrische distributie van goederen in Nederland. Ik geloof in dit soort trucks, ik heb er zelf onlangs een gekocht.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer