Ga naar hoofdinhoud

Vijftien nieuwe Actrossen voor Boekel Leegwater

Boekel Leegwater Transport heeft in totaal vijftien nieuwe Mercedes-Benz Actros in gebruik genomen, aangeschaft door middel van een operationele leaseconstructie van Merceds-Benz Financial Services. In de keuze voor de trucks waren de hoge veiligheidsstandaard, de goede branstofprestaties en het comfort voor de chauffeur doorslaggevend. Mercedes-Benz mobiliteitspartner GomesTrucks heeft de voertuigen geleverd.

Alle nieuwe voertuigen zijn uitgerust met de grootst mogelijke cabine: de GigaSpace. “Met de nieuwe trekkers rijden we voornamelijk internationaal. Onze chauffeurs overnachten dan ook vaak enkele nachten in de cabine en zitten lang in truck. Goed materieel is dan onmisbaar”, vertelt directeur-eigenaar Niels Boekel. Intelligente Mercedes-Benz systemen als de MirrorCam, noodstopsysteem Active Brake Assist 5 en Lane Keeping Assist, dragen bij aan een hoge veiligheidsstandaard voor chauffeur en medeweggebruikers. “Bovendien preseteren de trucks in de eerste maanden beter dan het vorige generatie deed: een verbruik van 27 liter op 100 kilometer. Dat is een goede score, aangezien we in deze periode van het jaar met een hoger laadgewicht rijden. Zodra ze ingereden zijn, zal het verbruik nog verder omlaag gaan.”

De Actros 2552 LENA met hefbare voorloopas rijdt als LZV in het nationaal transport. Dagelijks pendelt de truck tussen Oudkarspel en de verssectorveiling in het Limburgse Venlo. De keuze voor de inzet als LZV, is een keuze voor brandstof- en kostenbesparing. Immers, Boekel Leegwater Transport kan per vracht tot 60 procent meer vervoeren dan een conventionele vrachtwagencombinatie. Bovendien levert de inzet van LZV’s gemiddeld 27 procent CO2-reductie op en een kostenbesparing van 20 procent. De nieuwe Actros is alweer de vierde LZV-combinatie voor de transportonderneming.

Boekel Leegwater Transport is gelieerd aan Boekel Handel, een handelsonderneming gespecialiseerd in vollegrondsgroenten. Het bedrijf is actief in 24 landen en heeft 3 vestigingen verspreid door Europa, waaronder het 11.000 m² grote hoofdkantoor in het Noord-Hollandse Oudkarspel. Met 30 trucks heeft Mercedes-Benz een groot aandeel in het wagenpark, dat in totaal 56 vrachtwagens telt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer