Voets rijdt emissievrij door Amsterdam met Fuso eCanter • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Voets rijdt emissievrij door Amsterdam met Fuso eCanter

Mechanisatiebedrijf Voets schafte onlangs een Duso eCanter aan die dient als oprijwagen om voertuigen en machines van en naar Amsterdam te brengen. De compacte en volledig emissievrije eCanter met een actieradius van 100 kilometer is volledig traceerbaar en perfect voor binnenstedelijk gebruik. “Na een testrit waren wij meteen overtuigd. De eCanter is erg stil en rijdt als een personenwagen. Onze chauffeurs ervaren de eCanter als comfortabel, rustig en gemakkelijk te bedienen”, aldus Arnold Voets, verkoper bij Voets Tractoren en Werktuigen.

Voets vond met de eCanter bij Fuso precies wat ze nodig hadden: een lichtgewicht vrachtwagen die geschikt is voor het haal- en brengwerk van compacte tractoren, shovels en minigravers en die wetgeving technisch voldoet aan alle (milieu)eisen. Dit alles met behoud van alle benodigde functionaliteiten.

De eCanter draagt actief bij aan het lokale beleid van minder uitstoot in de Amsterdamse binnenstad – die de aankoop van uitstootvrije bedrijfswagens stimuleert met subsidie – maar ook aan de duurzame ontwikkelingen in de bedrijfsvoering van Voets zelf. “Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Wij overtuigen klanten dagelijks actief tot het overgaan op elektrisch gereedschap en elektrische voertuigen. Het aanschaffen van de eCanter was voor ons een logische stap richting elektrificatie,” voegt Voets toe.

De emissievrije eCanter heeft een actieradius van 100 kilometer, is nagenoeg geluidloos en heeft een oplaadduur van negen uur. Snel opladen is mogelijk in één uur en 45 minuten. Dankzij Truckconnect is de truck volledig traceerbaar, zodat Voets bij de Gemeente Amsterdam kan aantonen dat het transport volledig elektrisch wordt uitgevoerd. Daarbij is de eCanter perfect voor binnenstedelijk gebruik. Voets: “We waren onder de indruk van de hoge wendbaarheid en kleine draaicirkel van de eCanter. Ideaal voor de smalle steegjes en straten in Amsterdam en we hoeven ons geen zorgen te maken over de toegang tot milieuzones in de stad.”

Mercedes-Benz Dealer Bedrijven ontzorgde Voets in het aankoopproces voor, tijdens, maar ook na de levering van de eCanter. Mercedes-Benz Dealer Bedrijven leverde het chassis. Thomas Mos, verkoopadviseur van Fuso, licht toe: “Voets had een vraagstuk over het vinden van een geschikte carrossiebouwer voor de oprijwagen die snel kon leveren. Daarvoor zochten wij actief mee binnen ons netwerk. Uiteindelijk is er door Voets gekozen voor Carrosseriebouw Van der Horst uit Katwijk.” Daarnaast is er een onderhoudscontract en haal- en brengservice inbegrepen.

Arnold Voets voegt daaraan toe: “Dit was onze eerste ervaring met zowel Mercedes-Benz Dealer Bedrijven als een elektrische vrachtwagen. Ik ben erg positief over de prettige informatievoorziening in het traject van offerte tot overdracht. We kregen een heldere, stapsgewijze begeleiding en dankzij de uitleg bij de overdracht wisten we waar we op moesten letten.” Door COVID-19 kampt de branche momenteel met vertraagde levertijden. ”We hadden de eCanter 1 juni al nodig, maar dit was door de levertijden niet makkelijk. De inspanningen van Mercedes-Benz Dealer Bedrijven en FUSO om de levering naar voren te halen werd erg gewaardeerd. Ook dat mag gezegd worden.”

Voets levert al bijna 90 jaar machines en onderdelen aan bedrijven en particulieren. Naast advies op het gebied van mechanisatie voert het bedrijf onderhouds- en reparatiewerkzaamheden uit. Met ruim 70 medewerkers is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grotere mechanisatiebedrijven met vestgingen in Hazerswoude, Hoofddorp en Middenmeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer