Ga naar hoofdinhoud

Volvo FM Electric voor BTT Multimodal Container Solutions

BTT Multimodal Container Solutions heeft een belangrijke stap gezet in haar duurzaamheidsambitie door de aanschaf van een Volvo FM Electric, welke geleverd werd door BAS Truck Center. Met deze investering speelt BTT bovendien in op de groeiende vraag naar duurzaam transport vanuit de markt en verladers.

Al sinds het einde van de vorige eeuw staat duurzaamheid hoog op de agenda bij BTT. Als een van de eersten in Nederland vervoerde het bedrijf grote hoeveelheden containers via het water en later ook via het spoor. Het bedrijf is specialist in intermodaal transport binnen de Benelux, Europa en Azië en heeft hiervoor de beschikking over eigen barge- en railterminals.

Remon Versteijnen

Koploper in duurzaam multimodaal transport

BTT heeft als doelstelling om in 2025 koploper te zijn op het gebied van duurzaam multimodaal vervoer. De investering in een elektrische truck is daarom een belangrijke en logische keuze. Remon Versteijnen, commercieel directeur BTT, licht toe: “Wij willen vooroplopen in het leveren van duurzame transportoplossingen. De vraag naar elektrische vrachtwagens groeit snel en we willen graag aan deze vraag voldoen.”

De Volvo FM Electric wordt ingezet voor het transport van zeecontainers vanaf de terminals in Brabant naar regionale klanten, gelegen op 5 tot 15 kilometer afstand van de terminal. Het transport van containers vanuit Rotterdam gebeurt al op duurzame wijze via schepen of treinen. Remon Versteijnen: “De gemiddelde dieselvrachtwagen legt bij ons niet meer dan 250 kilometer af. Daarom is de Volvo FM Electric perfect geschikt voor onze activiteiten. Vooralsnog wordt de truck opgeladen op onze eigen locatie, maar we hebben de ambitie om ’s avonds en ’s nachts een rit naar de haven van Rotterdam te maken en onderweg een laadpunt op de Maasvlakte op te zoeken.”

Op dit moment heeft de inzet van de elektrische truck nog geen invloed op de planning van BTT, gezien het lage aantal kilometers dat zij aflegt. De vraag naar duurzame transportoplossingen neemt echter een grote vlucht. Remon Versteijnen: “Wij gaan ervanuit dat wij met de aanschaf van deze elektrische truck ook nieuwe klanten zullen aantrekken die hoge verwachtingen hebben op het gebied van duurzaamheid en CO2-uitstoot.”

Betrouwbare partner

BTT heeft gekozen voor Volvo Trucks vanwege hun vooruitstrevende benadering van nieuwe technologieën en het feit dat ze vooroplopen in de verkoop van elektrische trucks. “Volvo is een betrouwbare partner gebleken met betrekking tot elektrische voertuigen”, aldus Remon Versteijnen.

BAS Truck Center heeft BTT Multimodal Container Solutions begeleid bij de aankoop van de elektrische Volvo FM-trekker. Remon licht toe: “BAS Truck Center heeft ons de mogelijkheid gegeven om eerst enkele testritten te maken met de elektrische Volvo-truck. Hierdoor konden wij de eerste ervaringen opdoen. We waren eigenlijk direct enthousiast.”

De chauffeurs van BTT rijden nu enkele weken met de Volvo FM Electric en hebben dit als zeer positief ervaren. “De truck is ontzettend stil en rijdt erg prettig”, aldus Jack Schouten, een van de chauffeurs bij BTT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer