VSW doet de meubels met de Talson TGF • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VSW doet de meubels met de Talson TGF

Een zelfdragende aluminium body, Tridec-gestuurde achteras, 19,5 inch velgen, een hardhouten vloer, zijwanden met vastzetpunten over de totale oppervlakte. VSW Expeditie in Enschede kocht zes nieuwe nauw gespecificeerde Talson trailers voor haar meubeltransport.

“Maar voor ons zijn ze inmiddels wel de standaardopleggers”, lacht Maarten van der Struik, financieel directeur van VSW Expeditie (85 medewerkers, 30 trekkende eenheden, 40 opleggers). “We rijden al bijna dertig jaar met Talson en deze constructeur bouwt ze exact volgens onze specificaties. En naast de gunstige prijs/kwaliteitsverhouding is onze ervaring dat de Talson trailers – op de manier zoals wij ze gebruiken – nauwelijk slijten en dus heel lang meegaan.”

Van der Struik: “Wij zijn gespecialiseerd in transport van meubelen en piano’s. Dat varieert van vervoer over langere afstanden tot het afleveren bij winkels of particulieren. Onze Talson opleggers zijn zo veelzijdig als het werk dat wij doen. Op de lange afstanden moeten we het laadvolume maximaal kunnen benutten en bij distributie is wendbaarheid cruciaal – vandaar de gestuurde achteras. Wat voor alle transporten geldt, is dat de lading optimaal gezekerd moet zijn.”

Met behulp van het Talfix-systeem heeft VSW zijn eigen dubbel-laadvloerconcept ontwikkeld. De Twentse ondernemers gebruiken speciaal ontworpen wandclips en okoume multiplex platen met een diepte van 45 cm om een tweede laadniveau te creëren. Zo wordt het volledige laadvolume van de Talson TGF benut.

De opleggers zijn op verzoek van VSW uitgerust met een hardhouten vloer. Deze wordt door VSW in de wax gezet waardoor een perfect vlakke, gladde vloer ontstaat. Zo kunnen de kwetsbare ladingen schadevrij worden gemanoevreerd. Met behulp van speciale banden die aan het Talfix-systeem gefixeerd worden, borgen de chauffeurs de meubelen aan de zijwanden.

De aan VSW Expeditie geleverde trailers wijken enigszins af van de standaard Talson TGF. Zo hebben ze 19,5 inch velgen in plaats van 22,5 inch, waardoor de koppelhoogte 5 cm lager is (1050 in plaats van 1100 mm). Dit resulteert in extra laadhoogte. De opleggers zijn voorzien van extra LED-spots in de laadruimte, beschikken over een eigen accupakket en een Dhollandia ondervouwklep met een capaciteit van 1500 kg.

Van de zes bestelde opleggers zijn er inmiddels vijf afgeleverd, de laatste volgt in de loop van dit jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer