Wielton maakt opleggers connected met ZF Telematics • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Wielton maakt opleggers connected met ZF Telematics

De Poolse opleggerfabrikant Wielton heeft een langetermijncontract gesloten met ZF. De divisie Commercial Vehicle Control Systems van ZF, die tot stand kwam dankzij de recente overname van Wabco, zal de Wielton-trailers uitrusten met de TX-Trailerpulse telematica-oplossing van het merk Transics. Daarnaast zal de divisie ook een brede waaier supportdiensten leveren in heel Europa.

Eerder rustte ZF de trailers van Wielton al uit met het Trailer-EBS-systeem van Wabco. Door met ZF in zee te gaan, biedt Wielton zijn klanten een geavanceerdere traileroplossing: elke Wielton trailer integreert nu realtime mogelijkheden voor fleetmanagement en biedt datagedreven inzichten. Dankzij TX-Trailerpulse  van Transics kunnen vlootbeheerders de toestand van hun opleggers permanent monitoren, wat volgens ZF een significante stijging van de operationele efficiëntie en veiligheid inluidt.

“De oplossingen voor fleetmanagement van ZF behoren tot de meest geavanceerde systemen voor bedrijfsvoertuigen. Met TX Trailerpulse bieden we onze klanten waardevolle gegevens en inzichten in realtime, waarmee ze de levenscyclus van hun trailers nauwgezet kunnen beheren”, aldus Andrzej Mowczan, Commercieel Directeur van Wielton Trailers. “Door onze vloot te koppelen aan de telematica, het IoT en de verbonden services van ZF krijgen ook wij zicht op het werkelijke gebruik van alle Wielton opleggers die onderweg zijn.  Zo kunnen we de toestand van de trailers perfect opvolgen en krijgen we inzichten die bijzonder waardevol zijn voor onze ingenieurs. Aan de hand van de gegevens zien ze hoe ze onze trailertechnologie verder kunnen optimaliseren, om de behoeften van onze klanten nog beter in te lossen. Tegelijkertijd helpen de data ons begrijpen hoe we de waarde, die ons aanbod in onderhouds- en veiligheidsdiensten biedt, kunnen vergroten.”

TX-Trailerpulse is een telematica-oplossing, die voor trailers met beperkte elektronica – bijvoorbeeld huiftrailers – een maximum aan trailergegevens kan vastleggen. De nieuwe oplossing levert realtime locatie- en EBS-gegevens aan het TX-Connect backofficesoftwareplatform en kan met of zonder oplaadbare batterij worden geleverd. In het laatste geval kan het telematicatoestel ook data over de bandenspanning ontvangen, rechtstreeks vanuit Optitire, Wabco’s systeem voor bandenmonitoring. In het TX-Trailerfit platform, dat deel uitmaakt van ZF’s aanbod aan digitale services, worden data rond de technische prestaties en toestand van de trailers verwerkt en gevisualiseerd. Op basis van die gegevens kunnen Wielton en hun klanten de onderhoudsactiviteiten van hun trailers optimaliseren en de veiligheid verbeteren met behulp van rijstijlanalyse.

“We zijn blij om Wielton te verwelkomen als klant voor onze trailertelematica-oplossingen”, aldus Peter Bal, Business Leader Digital Customer Services EMEA bij ZF Commercial Vehicle Control Systems. “Dankzij TX-Trailerpulse zullen Wielton en hun klanten gebruik kunnen maken van cloudgebaseerde digitale diensten. We combineren deze oplossing met ons uitgebreide servicenetwerk en onze bewezen expertise. Zo ondersteunen we Wielton niet alleen op weg naar digitalisering, maar kunnen we hen ook helpen om hun nu al bijzonder gewaardeerde klantenservice op te krikken.”

“Door deze overeenkomst versterken we onze relatie met Wielton Trailers”, vervolgt Christian Hainzl, Customer Business Leader Trailer EMEA bij ZF Commercial Vehicle Control Systems. “Wielton beschikt over uitgebreide kennis, een mooi klantenbestand en lokale aanwezigheid op de Europese trailermarkt. Al onze trailer- en fleetklanten krijgen nu toegang tot deze oplossing. Ondertussen blijven we voortbouwen aan een toekomst waarin alle trailers zijn verbonden.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer