Witlox onderweg met Renault K460 8x4 • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Witlox onderweg met Renault K460 8×4

Witlox Wegenbouw & Groentechniek uit Uden heeft sinds kort twee Renault Trucks K rijden. Het betreft een K 460 8×4 met RSP zuiginstallatie opbouw en een K 460 8×6 met haakarm containersysteem en autolaadkraan. De trucks worden ingezet voor onder andere wegenbouw, grondwerk, bestrating, grondzuigtechniek, riooltechniek en ontstoppingsdienst. De voertuigen werden geleverd door Renault Trucks-dealer BAS Truck Center.

De Renault Trucks K 460 8×4 met RSP zuiginstallatie opbouw beschikt over een hoog vermogen PTO met een continue afname van 1600 Nm aan koppel. Voor extra sterkte en robuustheid is het chassis over de gehele lengte voorzien van een extra innerliner.

De Renault Trucks K 460 8×6 is voorzien van een 30-tons haakarm containersysteem met daarvoor een autolaadkraan met knijper geleverd door Terberg Techniek. Doordat de autolaadkraan in opgevouwen toestand maximaal op de twee voorassen drukt, heeft het voertuig door de extra aangedreven vooras altijd voldoende tractie om weg te rijden en te manoeuvreren in het terrein.

De Optidriver XTENDED versnellingsbak van de Renault Trucks K is van het type Xtrem en uitermate geschikt voor zeer zware inzet. Tevens beschikt de versnellingsbak over een extra kruipversnelling om langzaam te kunnen rijden met een gesloten koppeling. Daarnaast bevat de versnellingsbak een zogenaamde ‘Off Road’ modus waarmee de schakelstrategie wordt aangepast voor het rijden in het terrein. Hierbij wordt er pas bij een hoger toerental overgeschakeld en worden alle versnellingen doorlopen. De aanvullende ‘handgas’ functie maakt het daarnaast mogelijk om met een vast toerental door het terrein te rijden. Door deze functies blijft de chauffeur in control en heeft hij maximale controle om veilig en efficiënt door het terrein heen te komen.

In een nieuwe video van Renault Trucks Nederland vertellen eigenaar Danny Witlox en chauffeur Alwin Ceelen over de nieuwe Renault Trucks K.

“Het is een robuuste, sterke auto met een uitstekend overzicht. We hebben gekozen voor de 8×6 configuratie zodat we kunnen beschikken over goede voorwielaandrijving. En de versnellingsbak is fijn. Het voertuig is beresterk ook in het terrein”, vertelt chauffeur Alwin Ceelen.

Daarnaast is Witlox te spreken over de goede samenwerking met Renault Trucks-dealer BAS Truck Center.

“Wij rijden Renault Trucks, omdat we het een betrouwbare wagen vinden. Bovendien is de service goed. Er staat een prima dealer achter”, aldus Danny Witlox.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer